"Puan ortalamasının 2 ve ustunde olması gerekiyor"
"Santrfor almak istiyoruz"

"Elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışıyoruz" Olgucan KALKAN/ - Super Lig'in 21'inci haftasında Beşiktaş, sahasında Goztepe'yi 2-1 mağlup ederek ilk yarıyı lider bitirmeyi garantiledi. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın, basın toplantısında mucadeleyi değerlendirdi.Ocak ayında zor bir periyottan gectiklerini belirten Sergen Yalcın, "Kazandığımız icin mutluyuz. İlk yarının son macıydı. Bugun zor bir mactı. Rakibimiz iyi mucadele etti. Oyuna da ortak oldular. Takım olma ozelliğimiz ortaya cıktı. Ljajic, Gokhan Tore, N'Koudou ve Dorukhan'ın oyuna girmesiyle daha da toparlandık. Zor da olsa onemli bir galibiyet alıp, lider bitirdik. Bizim icin onemliydi. Zor bir surecten gecerek buraya geldik. Kotu başladığımız sezondan sonra toparlanan, iyi oynayan, mucadele eden, oyunsal anlamda guclu olan bir Beşiktaş var. Hak ettiğimiz yerde bitirdik. Bazı macları kazanmak zordur. Takım 7 gunde 3 mac oynadı. Her mac 110 kilometrenin ustunde koşuyor. Bu kolay bir iş değil. Bugun ikinci yarıda da normal olarak bu yorgunluk gozuktu. Hamleler yaparak oyuncuları diri tutmaya calışıyoruz. Zor bir ikinci yarı bizi bekliyor, herkes icin zor olacak. İyi konsantre olmak zorundayız, iyi mucadele etmek zorundayız. Bunları yaptığımız surece bir sorun olacağını duşunmuyorum. İnşallah ligin ikinci yarısını da burada bitiririz" dedi."PUAN ORTALAMASININ 2 VE USTUNDE OLMASI GEREKİYOR"Buyuk takımda calışmanın zorluklarına dikkat ceken Yalcın, "Buyuk takımda calışıyorsanız minimum 2 puan ortalama ile gitmek zorundayız. 2 ve ustu bizim icin yeterli. Kazandığımız macların ardından o puan rituelini yakaladık. 2'nin uzerindeyiz. Bana gore yeterli bir ortalama. Bunu devam ettirebilirsek ligi istediğimiz yerde bitirebiliriz" diye konuştu."SANTRFOR ALMAK İSTİYORUZ"Ljajic ve Gokhan Tore'nin aralarına donduğunu hatırlatan Yalcın, "İyi antrenman yapmaya başladılar, fit duruma geliyorlar. Onlardan faydalanacağız. İkisine de yeni transfer olarak bakıyoruz. Santrfor bolgesine transfer istiyoruz. Şartlar uygun olur mu bakacağız. Ben raporumu daha once verdim. Uygun olursa santrfor istiyoruz. Bu benim konum değil, başkan ve yonetimin konusu. Olursa olur, olmazsa kadromuzla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı."HİCBİR TAKIM CANTADA KEKLİK DEĞİL"Hicbir takımın cantada keklik olmadığını belirten Yalcın, şoyle konuştu: "Ben kenarda olduğum halde 3 mac bana bile ağır geliyor. Oyunculara neden gelmesin? Hepsi 10 kilometrenin ustunde koşuyor. Kolay değil. Cocuklar en iyisini yapmaya calışıyor. Bugun ikinci bolumde oyun temposu duştu. Bu da normal. Yorgunluk bizi biraz etkiledi. İlk yarı rakip bir kere geldi, gol oldu. Oyuna iyi başladık. 2 tane golumuz VAR'dan dondu. Erken gol atsak değişik bir oyun olabilirdi. Gol yedimiz zaman takım reaksiyon gosteriyor. Cocuklar caba sarf ediyor. Macları kazanmak kolay değil. Hicbir takım cantada keklik değil. Puan icin elinden geleni yapıyor takım. Zorlanmak, bu sorunları yaşamak normal.""ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA CALIŞIYORUZ"
Avrupa'daki teknik direktorler arasında 5'inci sırada olduğu hatırlatılan Yalcın, sozlerini şoyle noktaladı: "Avrupa boyunu bilmiyorum. Bu pozisyonda olmak benim icin mutluluk verici. Ben gecen sene goreve başladıktan sonra pandemi başladı. Zor bir donemde geldik. Zor bir iş yapıyoruz. Buyuk takımlarda calışmak cok zor. İyi sonuclar almaya mecbursunuz. Bu pozisyonda calışmak cok zor. Ben, ekibim, oyuncular elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışıyoruz."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Olgucan KALKAN