Super Lig'in 21'inci haftasında Gaziantep FK, sahasında Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası duzenlenen basın toplantısında, her iki takımın teknik direktorleri acıklamalarda bulundu.
Gaziantep FK Teknik Direktoru Ricardo Sa Pinto, macın son dakikalarında ters bir vuruş ile topu kendi kalesine gonderen Juniour Morais ile ilgili takım arkadaşlarıyla vedalaştığını ve Morais'i kaybettiğini soyledi.
Pinto, "Tabii ki elimizde daha iyi secenekler olması icin takıma oyuncu getirmek istiyoruz. Bugun Junior Morasi kaybettik. Herkesle vedalaştı. Bana gelen bilgi bu şekilde bilmiyorum. Daha onceden bir şeyler var mıydı bilemiyorum. Kendi kalesine attığı golden sonra ozur diledi. Ben de boyle şeylerin olabileceğini soyledim. Sanırım ailesi burada kalmak istemiyor, nedeni bu olabilir. Ben de şaşırdım bakalım ne olacak" dedi. 'MACI BİZ HAK ETTİK' Ricardo Sa Pinto maca agresif başladıklarını, surekli oyunu kendilerinin oynamaya calıştığını ifade ederek, rakibin kendilerinin hata yapmasını beklediklerini belirtti.Pinto, mac ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Surekli oyunu dengede tutmaya calıştık. Cok tehlikeli oyuncuları var. Onların orta sahada gelip arkamızdan top alacağını biliyorduk. Kanat oyuncularına o topu atıp o oyuncuların hızlarını kullanacaklarını farkındaydık. İlk yarıda rakibin her şeyini kontrol altına almıştık bircok kez ceza sahasına gelip iyi pozisyonlara girdik. İyi oynayıp iyi pas yaptığımızda zaten golu bulmuştuk. Biz rakibe istediklerini yaptırmadık ve oyunu biz oynadık, macı kazanmak bizim hakkımızdı. Rakibin ilk yarıda tactan bulduğu bir pozisyonu vardı. Direkten donen top dışarı gitti. İlk yarıdaki tek pozisyon buydu. Pozisyon bulduklarından değil şanstan top onlerine duştu. İlk yarı ikili mucadelenin cok olduğu bir yarıydı. Biz bulabildiğimiz pozisyonları değerlendirmeye calıştık. İkinci yarı da sistemlerini değiştirdiler 4-4-2'ye donduler. Hatayspor iyi bir takım, bireysel olarak iyi futbolcuları var. Kendi milli takımlarında oynayan tecrubeli oyuncular. İkinci yarıda fizik olarak biraz duştuk ve top tutmakta biraz zorlandık. Onlar surekli forvet oyuncularına uzun top oynadılar. İkinci topu alıp bir şeyler yapmaya calıştılar ya da hata yapmamızı beklediler. Bu durumda defans yapmak zor oldu. Biz cok iyi organize olmuştuk. Surekli orta yapıp kaleyi tutan pek topları yoktu. Biz kendi acımızdan defansif organizasyonumu iyi yaptık ve macı 1-0 bitirmemiz gerekiyordu. Hakemde ekstra zaman 1 dakika fazladan ekledi. Hakem 6 dakika verdi ama 90+9'da attılar. Neredeyse 1 dakikada fazla verdi. Bizim kendi kalemize attığımız golden onceki pozisyon faul değildi. Bunun olmaması gerekiyordu. Takımımız bu macın hakkı beraberlik değildi 2 puan kaybetti" diye konuştu.'SAHADA İKİ DENK TAKIM VARDI'Atakaş Hatayspor Teknik Direktoru Omer Erdoğan ise, takımının ozellikle ikinci yarıda istenilen oyunu sahaya yansıttığını soyleyerek, yapılan değişikler sonucu giren oyuncuların oyuna ciddi katkılar sunduğunu anlattı.Erdoğan, "İlk yarının son macıydı. Gaziantep macı bizim icin zorlu bir deplasman oldu. Beklediğimiz gibi zorlu bir mac oldu. Gaziantep ekibi bu sezon ozellikle topun arkasına gecip 10 kişi sahasında iyi oynayan ve rakibine pozisyon vermeyen bir takımdı. Bunu analiz ederken takım olarak maca kontrollu başlamayı tercih ettik. Sahada iki denk takım vardı.Gaziantep'in attığı golde sayısal anlamda ceza sahasında fazla olmamıza rağmen gol yememiz uzucu oldu. 3'uncu bolgedeki baskı ile rakibi rahatsız edip uzun top oynamaya zorladık. İkinci yarıda takımımız sahada guzel varlık gosterdi oyuncu değişikliği ile oyuna giren arkadaşlarımız oyuna katkı sağladı hak ettiğimiz 1 puandı" diye konuştu.