Merhaba arkadaşlar

Bu konumda aslında sıkça karşılaşılan sorunlardan birine ufak bir çözüm göstereceğim, bu sorun şöyle ki bir tasarım yapmak istiyorsunuz fotoğraf buluyorsunuz ancak fotoğraf renk efektli "keşke efektsiz olsaydı kullanırdım" dediğiniz olmuştur veyahutta kendi eski fotoğraflarınız eskiden bilmediğiniz için sıradan bir efekt yapıp geçmiş olabilirsiniz tekrar kullanmak isteyebilirsiniz, konuya geçeyim anlatmak istediğimi net bir biçimde anlayacaksınız zaten (:

Evet fotoğrafımı ekledim "Layer1" katmanında bulunmakta gördüğünüz üzere fotoğrafa vintage efekti uygulanmış ve renk karmaşası yaşanmış bu renk karmaşasını kaldırmak istiyorum o yüzden yukarıda kare içine aldığım "Curves" seçeneğini göreceksiniz

"Curves"i açıp "Auto" seçeğine tıklıyorum biraz renk üzerinde oynama olacak "curves katmanını "normal" seçeneğinde tutun ve opaklığıyla vs oynamayın.

"Curves"i açıp sağ tarafta bulunan aşağı ok ve 4 çizginin bulunduğu butona tıklıyoruz "Auto Options..." seçeneğine tıklıyoruz.

Burada gördüğünüz ayarlar "0" ayarlardır sizde de muhtemelen böyle gözükecektir.

Evet gördüğünüz üzere 4 seçenek sunuyor, bunların hepsini tek tek deneyip gerçek renklere yakın hangisiyse onu seçiyoruz genelde fotoğrafta gördüğünüz gibi "Find Dark & Light Colors" seçeneği uygun olur daha sonra diğer seçenekleride aynı şekilde işaretliyoruz "Save as defaults" seçeneği size seçenekleri hazır olarak kaydetmek istiyor musunuz diye sorar bu tamamen size kalmış.

Evet şimdi gelelim ufak tefek dokunuşlara, "Curves" katmanını çoğaltıyorum ve seçeneğini "Soft Light" yapıp opaklığını "73" yapıyorum tabii her fotoğrafta opaklık seviyesi farklılık gösterecektir.

Fark;

Bazı inatçı fotoğraflar bu tekniğe izin vermeyebiliyor yani renk yanması yaşanabiliyor onun için "Camera Raw" üzerinden bir teknik dersi yakın zamanda açmayı düşünüyorum... İyi forumlar (: