Uluslararası Demokratlar Birliğinin (UID) 7. Olağan Genel Kurulunda Koksal Kuş genel başkan secildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ile Koln Başkonsolosu Turhan Kaya'nın internet uzerinden video konferans yontemiyle bağlandığı genel kurulda, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya başkanlığındaki secim kurulu Almanya'nın Koln kentinde bulunan UID Genel Merkezi'nde hazır bulundu.

Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını onlemleri cercevesinde delegeler oylarını internet uzerinden kullandı.
Secim sonucu Koksal Kuş, UID'ın yeni genel başkanı oldu.
Genel kurulda, Kuş, gorevi Bulent Bilgi'den devraldı.
Koksal Kuş, secim sonrası yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgını devam ederken hizmetlerin kesintiye uğramaması icin kongreyi cevrim ici duzenlediklerini soyledi.
2004 yılında kurulan Avrupalı Turk Demokratlar Birliğinin (UETD), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle, tum dunyadan gelen taleplere cevap verebilmek icin 2018'de Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ismini aldığını hatırlatan Kuş, "Bu 17 yıl icinde, genel merkezde, bolgelerde ve şubelerde gorev almış başkan ve yonetim kurulu uyelerine teşekkur ediyorum. UID'in tum varlığı ile yurt dışında yaşayan insanımıza, gonuldaşlarımıza ve tum insanlığa bundan sonra da en ust duzeyde katkı sağlayacağını belirtmek istiyorum." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mesut Zeyrek