Super Lig'in 21. haftasında konuk olduğu Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenen Galatasaray'ın teknik direktoru Fatih Terim, Malatya deplasmanından 3 puanla donmenin sevindirici olduğunu soyledi.
Fatih Terim, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, saha zemininin kotu olduğunu, boyle bir sahada oynamanın kolay olmadığını ifade etti.

Top kontrolunun iki veya uc hamlede ancak yapıldığı bir ortamda ısrarla oyuna hakim olmak icin cabaladıklarını belirten Terim, "Bu bizim oyun kulturumuz. Bunu da geliştirmek en buyuk dileğim. Her gun de gelişiyor, goruyorum. Buna rağmen Malatyaspor'a pek pozisyon vermedik, hatta hic pozisyon vermedik desek belki yeridir. Bu, cok onemli bir şey." ifadelerini kullandı.
Terim, karşılaşmada son vuruşları, pasları iyi yapsalar daha once one gecebileceklerini anlatarak, şunları kaydetti:
"One gecince cok değişik bir oyun oynanma ihtimali yuzde 100, rakip icin de bizim icin de. Bu arada fizik olarak da cok ustun, neredeyse bir kafa vurdurmayan, iyi mucadele eden bir Malatyaspor da var. Buradan Hamza hoca ve talebelerini tebrik ediyorum. Buyuk bir mucadele orneği gosterdiler. Bazen işte kupada yediğimiz golu onlar ligde yiyor. Boyle enteresan işler oluyor. Set oyununu iyi oynayan oyuncularımızı değiştirdik, 'Son 15 dakikada rakibin arkasına top atan oyuncularla devam edelim.' dedim. Bence doğru oldu. Cunku her saniye oyunun gidişatına ve oyuncu performanslarına gore hamle yapmak mecburiyetinde kalıyoruz. Yaptığımız hamleler de doğru oldu. Devreyi kapatırken 3 puan cok onemliydi. Gerci herhangi bir izin yok, devam edeceğiz ama Malatya gibi onemli bir deplasmandan 3 puanla donmek hakikaten bizim icin sevindirici, oyuncularımı da kutluyorum. Malatyaspor'a da başarılar diliyorum."
Fatih Terim, bir basın mensubunun "Lige ara verilmeyecek olsa da ilk yarı resmi olarak tamamlandı. Galatasaray 39 puana sahip, toplanan puanı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce ilk yarıda en buyuk hayal kırıklıkları neler?" sorusuna, "39 puanı az olarak değerlendiriyorum. İlk yarının hayal kırıkl
Kaynak: Anadolu Ajansı