Merhaba sevgili THT ailesi, bu konumuza Web sitenizi uygulamaya nasıl dönüştüreceğinizi öğreneceksiniz.

Web Sitenizi uygulamaya dönüştürmek için bir kaç neden;

Ziyaretçileriniz masaüstü uygulamasını yükledikten sonra her zaman ziyaretçileriniz tarafından görülebilir. Bu, ziyaretçilerinizin sitenizi unutmamasını ve hızlıca sitenize ulaşmasını sağlar. Uygulamanızın ziyaretçileriniz için kolayca ulaşılabilir olmasını istiyorsanız, sitenizi bir uygulamaya dönüştürmek muazzam bir fikir.

Online Dönüştürücüler;

Web sitenizi kendiniz dönüştürmek istemez iseniz eğer bunu sizin için basit adımlarla yapabilecek bir kaç web sitesi bulunmakta. Eğer kendim yapmak istiyorum derseniz bu kısmı atlayınız.

#1 AppMaker/Web2Desk:

Web2desk, AppMaker tarafından kullanıcılara sunulan ücretsiz bir dönüştürücüdür. Kendi web sitenizi veya başka bir web siteyi sadece bir kaç adım ile masaüstü uygulamasına çevirir. Web2Desk şu anlık Android veya IOS için destek sağlamamaktadır. Sadece Windows, Linux ve OSX için uygulama oluşturmanıza olanak sağlamaktadır.

#2 Applicationize:

Applicationize, istediğiniz web siteyi bir Google Chrome uzantısına dönüştürmenize olanak sağlar. Ayrıca, uzantıyı yükledikten hemen sonra tarayıcı ana sayfanıza özel bir Kısayol simgesi ekler.

Burada listelenenden daha fazla da bulabilmeniz mümkün fakat ben en popüler ücretsizleri derledim.

Komut satırından site dönüştürme;

Komut satırından web sitenizi dönüştürmek için "nativefier" kullanacağız.

Nativefieri kullanabilmek için bilgisayarınızda Node.js'nin kurulu olması gerekmekte. Node.js kurduktan sonra aşağıda verdiğim komutları yazmanız gerekmekte.

İlk komutumuz "npm install nativefier -g". Bu komutu yazdıktan sonra kurulumun tamamlanması için biraz bekleyeceğiz.
Kurulum tamamlandıktan sonra sitemizi uygulamaya çevirmek için yazacağımız komut ise "nativefier --name "UygulamaAdi" "https://site-linki.com"

Uygulamanızın bulunduğu konum ise komut isteminin açık olduğu dizindir. Bu dizine gittiğinizde "name" adında bir klasör bulacaksınız. Uygulamanız bu klasörün içinde olacaktır.

Konumuz bu kadardı, takıldığınız bir yer var ise yorum yapmaktan çekinmeyiniz..