GENCLİK ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor musabakalarının ne zaman seyircili oynanacağına ilişkin, "Onumuzdeki surecte Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı bilgilendirmelere gore bu surec yonetilecektir. İnanıyorum ki kol kola bir şekilde seyircilerimizin spor musabakalarını izleyecekleri gunlerin yakın olmasını temenni ediyorum" dedi.
Bakan Kasapoğlu, DHA'ya yaptığı ozel acıklamasında, Turkiye'nin koronavirus ile mucadelede oncu ulkelerden biri olduğunu bildirdi. Spor camiasında başarılı bir sureci yonettiklerini belirten Kasapoğlu, "Spor onemli bir olgu. Pandemi surecini biz hem başarılı bir şekilde yonelterek fırsata donuşturme noktasında hakikaten onemli bir sınavı veriyoruz. O anlamda mutlu olduğumuzu ifade edebilirim. Spor camiasının gereken tedbirlere en azami derecede riayet etmesi mutluluk verici. İnanıyorum ki bu zorlu sureci en az kayıpla atlatacağız ve yarınlar Turk sporunun her bir ferdi, kurumu icin cok daha guclu olacak. Sporun bu surecten guclenerek cıkmasını arzu ettiğimizi ifade ediyoruz. Ama bu surecin bu manada bir donuşunun sağlanması noktasında tum imkanlarımızı diğer kurumlarımızla birlikte seferber ediyoruz" dedi.
'SPOR SEYİRCİSİYLE GUZEL'Bakan Kasapoğlu, spor musabakalarının ne zaman seyircili oynanacağına ilişkin ise, "Son surecte alınan tedbirler, bu anlamdaki kısıtlamalar, bunlarla ilgili calışmaları gunluk takip ediyoruz. Bilim Kurulu bu anlamdaki bilgilendirmelerini yapıyor. Bu cercevede kabine toplantısında da bunları goruşuyoruz, değerlendiriyoruz. Onumuzdeki surecte gelişmelere gore, Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı bilgilendirmelere gore de inanıyorum ki bu surec yoneltilecektir. Once 'sağlık' diyoruz. Bir vatandaşımızın, sporcumuzun sağlığı her şeyden onemli, cok daha kıymetli. Bu noktada sağlığı onceleyen tedbirleri bu cercevede azami derecede uygulayan bir mantıkla diyaloga devam ediyoruz. Spor seyircisiyle, sporcusuyla hakemiyle, yoneticisiyle guzel. İnanıyorum ki kol kola bir şekilde seyircilerimizin spor musabakalarını izleyecekleri gunlerin yakın olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.'BU SENEKİ OLİMPİYAT HEDEFİMİZ YUKSEK'Bakan Kasapoğlu, temmuzda başlaması beklenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na 51 sporcunun kota aldığını kaydederek "Kota mucadeleri devam ediyor. Bu seneki olimpiyat hedefimiz cok yuksek. Sporcularımızın bugune kadar ortaya koymuş olduğu performans bizler icin cok sevindirici ve heyecan verici. Buyuk bir başarıyı beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bununla ilgili gerek 2019 gerek 2020'deki oncu başarılar daha buyuk başarıların da habercisi" ifadesini kullandı.'65'E YAKIN BRANŞI DESTEKLİYORUZ'Bakan Kasapoğlu, amaclarının halkın tum fertlerini, gencleri sporla buluşturmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bu cevrede tesisleşme hamlesi başladı Turkiye'de. Tesisleşme calışmalarımız bir yandan devam ederken, bir yandan isteyen herkesin sporla buluşmasını sağlama hedefimizi de gercekleştireceğiz. Bu bizim icin cok muhim. İnsanımızın spor yapması, sporun hayatının bir parcası olması ve bunu sağlamak bizim gorevimiz. Bu noktada her gecen gun daha ileriye gittiğimiz ifade etmek isterim. Her branşıyla futbolu, basketbolu, hentbolu, yuzmesi 65'e yakın branşı bakanlık olarak destekliyoruz. Ama amacımız, isteyen herkesin istediği branşta erişimi olması. Bu noktada da gelinen aşama bizleri mutlu ediyor ama iyinin iyisi her zaman bizim hedefimiz."Bakan Kasapoğlu, genclerle birlikte olmanın kendisine heyecan ve guc verdiğini kaydederek, "Covid sureciyle belki bazı kısıtlamalar bizleri engellese de yureklerimiz bir, kalplerimiz birlikte carpıyor. Bir araya geldiğimizde ayrı bir sinerji oluşuyor. Bu ulkenin en buyuk umidi bu ulkenin gencleri. Cunku onlar, ay yıldızımız icin şanlı bayrağımız icin ter dokuyorlar. Bizde onların yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.