ISPARTA'da 3,5 yıldır kendisinden haber alınamayan Korhan Taştekin'in (34) annesi Fadime Taştekin, oğlunu oldurduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davadan beraat eden Ali Aydıner'in 'Korhan yaşıyor' iddialarını yalanladı. Anne Taştekin, "Oğlum madem yaşıyor bulsunlar. Ben 3,5 senedir kapı calıyor 'oğlum geldi' diye kapıya koşma hayalleriyle yaşıyorum" diyerek, gozyaşı doktu.
Isparta'da iplik fabrikasında calışan 3 cocuk babası Korhan Taştekin ile aynı iş yerinde calışan 2 cocuk annesi Zehra Caycı, 10 Ağustos 2017 tarihinde ortadan kayboldu. Caycı ve Taştekin'in oldurulmuş olma ihtimaline karşı Isparta Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği ekipleri calışma başlattı. Caycı ve Taştekin'in en son Ali Aydıner'e ait besihanede gorulduğu one suruldu. Polis, Zehra Caycı ve Korhan Taştekin'in arkadaşı olan 'Besici Ali' lakabıyla bilinen Ali Aydıner'i 2018 yılının mayıs ayında gozaltına aldı. Tutuklanan Aydıner hakkında, 'kasten adam oldurme' sucundan 2 kez omur boyu hapis cezası istemi ile Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı.
BERAAT VE TAHLİYE KARARI CIKTIKarar duruşmasında mahkeme heyeti, olayla ilgili elde somut bir delil olmadığı, bu nedenle tutuklu sanık Ali Aydıner'in uzerine atılı suclardan beraatine ve tahliyesine karar verildiğini acıkladı. Cifte cinayet suclamasıyla yaklaşık 2,5 yıldır Isparta E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ali Aydıner, mahkeme kararının ardından tahliye edildi. Tahliye sonrası Demiroren Haber Ajansı'na acıklamalarda bulunan Ali Aydıner, "Korhan Taştekin yaşıyor" iddiasında bulundu.'OĞLUM YAŞASA DURMAZDI'Korhan Taştekin'in annesi Fadime Taştekin ise oğlunun yaşadığını ancak hapis cezası nedeniyle saklandığını iddia eden Ali Aydıner'i yalanladı. Ali Aydıner'in "7 yıl kesinleşmiş hapis cezası var o yuzden saklanıyor" şeklindeki iddiası uzerine DHA'ya konuşan anne Fadime Taştekin, "Biz televizyon programına cıktığımız donemde ortaya cıkan bir ceza bu. O kadar filan değil. 2 sene kadar bir cezası var. Bundan dolayı saklanmaz benim oğlum. Yaşasaydı durmazdı arardı, gelirdi. Madem yaşadığını soyluyorlar nerede olduğunu da soylesinler" dedi.'HEP YALAN SOYLUYOR'Oğlu ve kayıp Zehra ile son gorulen Ali Aydıner'in gerceği soylemediğini ve olayları saptırdığını ileri suren gozu yaşlı Fadime Taştekin, sozlerini şoyle surdurdu: "Oğluma ne olduğunu bilen tek kişi Ali Aydıner. Karakola ifade vermeye zor goturdum, 'arabayı sakladılar' diye konuşmuş. Bunların hepsi yalan. Biz ilk başlarda ondan hic şuphe duymadık. Oğlum Antalya'ya gitti birkac gune gelir şuraya gitti gelir diye hep bekledik. Aklımıza hic kotu bir şey gelmedi. Arkasına duşup cok yerlere gittik. Televizyona da ilk başvuru yapan benim. Yalan konuşmasın. Benim oğlumun arabasını meydana getirip teslim eden kendisi değil mi? Nereye gittiğini niye bilmiyor? Benim oğlum nerede? Buradan Cumhurbaşkanına, Adalet Bakanına sesleniyorum. Ne olur benim oğlumu bulun. Benim kimim kimsem yok. Adalet yerini bulsun. Benim oğlum madem yaşıyor bulsunlar. Ben 3,5 senedir kapı calıyor oğlum geldi diye kapıya koşma hayalleriyle yaşıyorum. Oğlum kaybolmadan once 500 arkadaşı vardı. Şimdi hic birisi de gelip kapımızı calmıyor. Burada 2 goz oda icerisinde sabahtan akşama kadar yapayalnız oturup kendimizi avutuyoruz. Aklımı yitireceğim. Bu yaştan sonra bir anaya babaya bu kadar da yapılmaz ki. Onların hicbirine hakkımı helal etmiyorum."'GUVERCİNLERİNİ UCURDU SONRA GİTTİ'Ali Aydıner'in Korhan ve Zehra kaybolduktan sonra telefonlarından goruşme yapıldığı yonunde iddiada bulunduğunu hatırlatan Fadime Taştekin, "Doğru, olaydan sonra buraya polis geldi. 'Teyze Korhan'ın telefonunu hanginiz kullanıyor' diye sordu bana. 2 tane hattı var denildi. Benim bundan haberim yok. Telefonuma kaydettiği numarası hala duruyor, ondan başka telefonunu ben bilmiyorum. Ben Korhan ile en son kaybolduğu gun konuştum. İşten gelmişti guvercinlerini ucurdu, daha sonra ben gidiyorum deyip akşam uzeri gitti. Sonra aradı sigarası ile cakmağını unutmuş, bana onları sordu. En son konuşmamız bu oldu" dedi.Oğlu kaybolduğu gunden bu yana gozyaşı doktuklerini ve artık dayanacak guclerinin kalmadığını belirten anne Fadime ile baba Orhan Taştekin yetkililerden olayın aydınlatılması konusunda yardım istediklerini ifade etti.