Mehmetcik icin, yuksek mukavemetli iplikten nanoteknolojik uretimle elde edilen kumaşların kullanıldığı, su itici ozelliğe sahip yeni "kamuflaj" hazırlandı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesini ziyaretinde, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Yaşar Guler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Umit Dundar'ın giydikleri yeni tip uniforma gozlerden kacmadı.

Edinilen bilgiye gore, Kara Kuvvetleri Komutanlığında personel icin yeni eğitim kıyafetleri hazırlandı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığının eğitim elbisesi iyileştirme, geliştirme calışmaları kapsamında tasarımı 2019'da tamamlanan, tedarik işlemleri ise Milli Savunma Bakanlığınca 2020'de yapılan yeni tip ve desen eğitim elbisesi, ruzgar ceketi ve yeni tip botlar, ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Guler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dundar tarafından Arifiye ziyaretinde kullanıldı.
Tum personelin pazartesi gununden itibaren yeni kıyafetleri giymeye başlayacağı oğrenildi.
Eğitim elbiselerinin ve botların tasarımında, Kara Kuvvetleri Komutanlığında gorevli subay, yedek subay, astsubay, yedek astsubay ve yukumlu personel ile Milli Savunma Bakanlığı bunyesindeki Kara Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yuksek Okulu oğrencilerinin cok daha ergonomik kıyafetler kullanması amaclandı.
Bu amaca gore malzeme ve dizaynı yapılan yeni tip eğitim elbiselerinin model ve desen seciminde Turkiye'nin coğrafi yapısına uygun kamuflaj ozellikleri goz onunde tutuldu. Nanoteknolojik uretimle elde edilen kumaşların kullanıldığı yeni tip eğitim elbiseleri yuksek mukavemetli ipliklerden imal edildi.
Su itici ozelliğe sahip elbiseler, haki renkte su gecirmez, hava alabilen tam ortopedik, soğuğa karşı yalıtımlı botlarla tamamlandı. Darbe emici ozelliğe sahip yeni botlar, hem gunluk mesaide hem de operasyonlarda hareketleri destekleyecek şekilde tasarlandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kasım Sakallı