İRANLI Farshid Fathi, 10 yıldır goremediği 17 yaşındaki kızı Rosanna'ya İstanbul Havalimanı'nda kavuştu. Duygusal anların yaşandığı buluşmada baba ve kızı gozyaşlarını tutamadı. Kızını İran'da, en son 3 bin 670 gun once gorduğunu belirten baba Fathi, "Onu son gorduğumde 7 yaşındaydı. Şimdi de gorduğunuz gibi 17 yaşında ve cok guzel bir kız olmuş" derken, kızı Rosanna ise "Mutluluktan İcim icime sığmıyor" sozleriyle duygularını dile getirdi.
Farshid Fathi (42) ile ailesini birbirinden ayıran surec 2010 yılında İran'da cezaevine girmesiyle başladı. Fathi, hakkındaki suclamalar nedeniyle Tahran'daki bir cezaevinde 5 yıl hapis yatarken, kendisinden boşanan eşi ise 2 cocuğu ile birlikte Kanada'ya yerleşti. 2016 yılında serbest kaldıktan sonra Turkiye'ye gelerek, Antalya'ya yerleşen İranlı pastor (Hristiyan din adamı) Fathi kızı Rosanna ve oğlu Bardia'dan yıllarca uzak kaldı. Cocuklarıyla ancak internet ve telefon ile iletişim kurabilen İranlı baba, on yıl aradan sonra hasretini cektiği evlatlarından kızına İstanbul'da kavuştu.
GOZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Kanada'dan gelen kızını karşılamak icin saatler oncesinden İstanbul Havalimanı'na gelen baba Fathi, oldukca heyecanlıydı. İranlı baba, adının baş harfi ile kalp şeklinde olan bir balon ile karşılayarak kızına surpriz yaptı. Baba ve kızının yıllar sonraki ilk karşılaşmasında duygusal anlar yaşandı. Birbirlerine uzun sure sarılan İranlı baba ve kızı gozyaşlarına hakim olamadı. "MUTLULUKTAN İCİM İCİME SIĞMIYOR"Yıllar sonra kızı Rosanna'ya kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Farshid Fathi'nin ilk sozu, "İnanılmaz" oldu. Rosanna'yı en son 3 bin 670 gun once gorduğunu belirten Fathi, "En son gorduğumde 7 yaşındaydı. Şimdi de gorduğunuz gibi 17 yaşında ve cok guzel bir kız olmuş. İnanın icim icime sığmıyor. Cok teşukker ederim" diye konuştu. "Turkiye benim ikinci vatanım" diyen Farshid Fathi, "Turkiye'yi cok seviyorum. 5 yıldır Antalya'da yaşıyorum. Kızımı gorduğum icin şu an cok mutluyum" ifadelerini kullandı. Fathi, en son 2 yaşındayken gorduğu oğlu Bardia'ya da yakında kavuşacağını, birkac ay sonra oğlunun Turkiye'ye geleceğini soyledi. Kızı Rosanna ise, "Ne soyleyeceğimi bilemiyorum. Mutluluktan icim icime sığmıyor. Bircok duyguyu bir arada hissediyorum. Neredeyse 11 sene oldu. Beraber ilk kez bu şekilde vakit gecireceğiz. Birbirimizi tanımaya calışacağız " şeklinde konuştu.
İRANLI BABA VE KIZI TURKİYE TURUNA CIKACAK
Taksiye binerek konaklayacakları otele giden baba ve kızı, birkac gun İstanbul'da gecirdikten sonra Antalya'ya gidecek. Burada bir sure kaldıktan sonra Farshid Fathi ve kızı Rosanna, başta Kapadokya ve Efes Antik Kenti olmak uzere Turkiye'nin tarihi ve turistik yerlerini kapsayan bir tura cıkacak.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı