Folkart, Pharmactive, Volt Motor ve Volt Teknoloji gibi onemli markaları bunyesinde barındıran Saya Grup, 1964 yılında Konya'da kurulan Oztekfen Reduktor Motor Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yuzde 66'sını satın aldı.
Saya Grup'tan yapılan acıklamada, inşaat, ilac ve yuksek teknoloji sanayinde marka şirketleri ile faaliyet gosteren grubun, elektrik motorları sektorunde buyumesini surdurduğu belirtildi.
Sanayi uretiminde derinleşen Saya Grup'un, elektrik motorları uretiminin yanı sıra reduktor sanayinde de onemli bir adım atarak Konya'da 1964 yılında kurulan Oztekfen Reduktor Motor Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yuzde 66'sını satın aldığı bildirilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ulkemizin aydınlık ve guclu yarınlarının uretimle şekilleneceğinin bilinciyle calışmalarımızı aralıksız surduruyor ve 'guclu değerler guclu gelecek' hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. İnsanı merkezine alan bir anlayışla buyuyor, bu anlayış cercevesinde şekillendirdiğimiz yol haritamızla ulkemize değer katmak icin calışıyor ve uretiyoruz. Ulkemizin en buyuk ihtiyacı olan Ar-Ge, ihracat ve istihdama katkıda bulunurken, eğitim ve sosyal dayanışma politikalarını destekleyen, yaşam kalitesini yukselten alanlara yatırım yapmaya da devam ediyoruz.
Bu hedefler doğrultusunda sanayi uretiminde derinleşme stratejimize yeni bir halka ekliyoruz. Ulke ekonomimize değer katan onemli şirketlerden Oztekfen Reduktor Motor Sanayi ve Ticaret AŞ ile hayallerimizi birleştiriyoruz. Saya Grup, Oztekfen Reduktor AŞ'nin hisselerinin yuzde 66'sını satın ve devraldı. Devralmanın amacı, Oztekfen Reduktor AŞ'nin operasyonel verimliliğini ve ticari etkinliğini artırarak elektrik motorunda olduğu gibi, reduktor pazarında katma değer yaratmaktır."
Satın almayla Volt Motor, gucune guc kattı
Verilen bilgiye gore, 2011 yılından bu yana Saya Grup iştirakleri arasında yer alan Volt Motor, Oztekfen Reduktor'un yuzde 66'sının satın alınmasıyla birlikte gucune guc katmış oldu. Son 10 yılda gercekleştirdiği yeni teknoloji yatırımları ve Ar-Ge calışmaları sonucu 56 tip govdeden 355 tip govdeye ve 450 Kw gucteki urun gamına ulaşan Volt Motor, Turkiye'nin en buyuk elektrik motor ureticileri arasında yer alıyor. 16 ulkeye ihracat gercekleştiren ve uretimde olduğu gibi, ihracatta ve ciroda da Turkiye'nin bir numaralı uluslararası motor markası olmayı amaclayan şirketin 45 bin metrekarelik uretim alanı ve 700'u aşkın calışanı bulunuyor.
Saya Grup, bunyesindeki Folkart, Pharmactive İlac, Livamine, Volt Motor, Volt Teknoloji şirketleri ve 2 binin uzerindeki calışanı ile bircok sektorde faaliyet gosteriyor. Oztekfen Reduktor'un satın alınması ile uretim alanında derinleşmesini surduren Saya Grup, 2023 yılına gelindiğinde toplam cirosunun en az yuzde 25'ini ihracattan sağlamayı amaclıyor. Bu hedefe ulaşmak icin de Ar-Ge ve kurum ici eğitimlere onemli kaynak ayırıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Emin Horuz