SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı Guneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bolge Kalkınma İdaresi'ne bağlı Mardin Gul- Medrese Cok Amaclı Toplum Merkezi'nde (CATOM), Suriye'deki ic savaştan kacıp, Turkiye'ye sığınan Menar Muhammed (40) ile Mey Elumar (54), kursiyerlere gonullu olarak Kuran ve kuaforluk oğretiyor.
Ulkelerindeki ic savaştan kacarak Turkiye'ye goc ettikten sonra Mardin'e yerleşen Suriyeli Menar Muhammed (40) ile Mey Elumar (54), kursiyerlere gonullu olarak Kur'an ve kuaforluk oğretiyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Guneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bolge Kalkınma İdaresi'ne bağlı Mardin Gul- Medrese Cok Amaclı Toplum Merkezi'nde Muhammed ve Elamur, Suriyeli multeci 20 kursiyere ders vermeye başladı.

Menar Muhammed, oğrencilerine Kur'an-ı Kerim oğretmekle mutlu oluduğunu ifade ederek. "Oğretip, oğreniyoruz ve bunda da mutluluk duyuyoruz. Rabbim bizi cennettekilerden eylesin. Bir harf Kur'an oğretenin cennette yeri var. İnşallah bize de nasip olur. Biz savaştan geldik, sabrediyoruz. İnşallah bu sabrın sonu selamet olur. Elhamdulillah savaşta bir yakınımı kaybetmedim. Maddi yonden cok kaybımız oldu. Ama cok şukur ailemizden hic kimseye bir şey olmadı" dedi.'BİZE SAHİP CIKAN TURKİYE'YE TEŞEKKUR EDİYORUM'Ulkesi Suriye'de de kuafor olduğunu hatırlatan Mey Elumar ise "Suriye'de de kuaforluk yapıyordum. Burada da Suriyeli kardeşlerime kuaforluk dersi veriyorum. Kursiyerlerim her hafta duzenli olarak geliyor. Kurslarım cok guzel geciyor. Ev hanımları bir şeyler oğrensin diye biz bu kursu actık. Eğer dukkan acamazlarsa bile evde kendi bakımlarını yapabilecek duzeye gelecekler bu kurs sayesinde. Bu zor surecte bize sahip cıkan Turkiye Cumhuriyeti devletine de sonsuz teşekkur ediyorum" diye konuştu.CATOM Muduru Dilek Sınavu, Suriyeli multecilere yonelik bircok calışma yaptıklarını ifade ederek, "Menar Muhammed ile Mey Elumar. CATOM'da denklikleri olmadığı icin ucret alamıyorlar. Ama gonulluluk esasında Kur'an-ı Kerim ve kuaforluk eğitimi vermek istediklerini soylediler. Kur'an-ı Kerim eğitimini tabii ki cok isteyerek kabul ettik. Cunku biz dezavantajlı kitlelerle calışıyoruz" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selim KAYA