Engeline rağmen, kırsal bolgelerdeki hayvanları besliyor
GAZİANTEP'te skolyoz hastalığı nedeniyle yurumekte zorluk ceken 23 yaşındaki Ayşe Kete, engeline aldırmadan kırsal kesimlerde dolaşarak sahipsiz ve ac kalan sokak hayvanlarını besliyor.
Doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası olan Ayşe Kete, 2 kez ameliyat olmasına rağmen, yurume gucluğu cekmeye devam etti. Evden acık liseyi bitiren genc kız, ozel bir hastanenin cağrı merkezinde calışmaya başladı. Cocukluğundan bu yana hayvanları seven Ayşe, 3 yıldır kendi imkanları ve sosyal medya uzerinden gelen yardımlarla kent merkezine yakın kırsal bolgelere giderek hayvanları besliyor.
'ZATEN ENGELLESİN HAYVANLARLA NASIL UĞRAŞIYORUN DİYORLAR'
Toplumda sahipsiz hayvanların, engellilerin ikinci plana atılmaması gerektiğini ifade eden Kete, engeline rağmen ihtiyacı olan hayvanlara elinden geldiğince besleme yaptığını belirtti.İmkan buldukca her gun kırsal bolgelere giderek hayvanları beslemeye calıştığı ifade eden Kete, "Ben hayvanları cok seviyorum. Bu da insanlardan kaynaklanıyor. Onların bana davranış şekilleri ve ikinci plana atmalarının etkisi var. Ben sokakta hasta bir kedi gordum ve veterinere goturdum. Veteriner kedinin aclıktan hasta olduğunu soyledi ve o kedi maalesef oldu. Bende bu olayın ardından engelime rağmen hayvanları beslemeye karar verdim. İlk once evimin cevresindeki hayvanları beslemeye başladım. Daha sonra desteklerle bu şekilde imkan bulduğum her yere gitmeye başladık. Kardeşimin yardımıyla hayvanlara mama desteği sağlıyoruz. İnsanlar bana on yargı ile yaklaşıp, 'siz zaten yoksulsunuz, engelin de var, hayvanlara nasıl uğraşıyorsun' diyorlar. Hayvanlarla ilgilenmek benim icin en buyuk servet. Ben evlenmedim ama sokakta bir suru cocuğum var. Sokak hayvanları icin herkesin destek olmasını istiyorum" dedi.Kete'yi ornek davranışından dolayı takdir eden vatandaşlar da herkesin benzer şekilde hayvanlara ve engellilere karşı duyarlılık gostermesi gerektiğini kaydetti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı