VAN'ın Erciş ilcesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Koc kopru mahallesinde, nesli tukenme tehlikesi altında olan su samurları, Koc Kopru Barajı sularının dokulduğu Ilıca Cayı'nda cep telefonuyla goruntulendi.
Dunya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tukenmek uzere olan hayvanlar kategorisinde yer alan su samurları Erciş ilcesinde cep telefonu kamerasına yansıdı. İlce merkezinde yaşayan Abdurrahim Yılmaz (38), su samurlarını, Koc Kopru Barajı sularının dokulduğu Ilıca Cayı yakınlarında gezinti yaparken goruntulediğini anlattı. Nesli tukenme tehlikesi ile karşı karşıya olan su samurlarını gorduğunde buyuk heyecan yaşadığın ve hemen goruntulediğini belirten Yılmaz, "Bolgede yaşayanlar Ilıca Cayı'nda samurları gorduklerini soylemişlerdi. Ben de bugune kadar hic gormediğim ve merak ettiğim su samurlarını goruntulemek icin bolgeye gelerek elimde telefon beklemeye başladım. Bu esnada da kavga eden iki su samuru goruntulemeyi başardım. Gorduğum icin de mutlu oldum" dedi
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı