Super Lig'in 21. haftasında sahasında Caykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir'in teknik direktoru Okan Buruk, hucumda uretken olamadıklarını ve sahadan 1 puanla ayrıldıklarını soyledi.
Okan Buruk, karşılaşmanın ardından duzenlenen basın toplantısında yaptığı acıklamada, "Beklediğimiz gibi rakip topu bize bıraktı, cok fazla kendi sahasından cıkmadı, iyi savunma yaptılar. Buraya fazla eksikle geldiler, 1 puan almak icin oynadılar. Bunu da bekliyorduk. Oyun cok kotu oldu, kotu bir mac oldu. Rakip ceza sahası cevresinde iyi işler yapamadık. Cok fazla uretken değildik, sezon icinde de bunu genel olarak yaşıyoruz. Edin Visca, Chadli gibi iki etkili kenar oyuncusunun olmaması bizim icin kotuydu. Savunma hattında sezon başından beri sakatlık yaşadık. Rafael de bugun devam edemedi. Sol bekte Hasan Ali zaman zaman iyi niyetli şeyler yaptı ama gerektiği kadar net pozisyona giremedik. İstemediğimiz bir oyun vardı." ifadelerini kullandı.
Macın hakemi Umit Ozturk'e sert tepki gosteren Okan Buruk, şoyle konuştu:
"Rakip de oyunu yavaşlatan takımdı, cok fazla vakit gecirme oldu. Rakibimizi suclamıyorum. Oyuncular buraya puan almaya geliyor ama bu macı yonetecek bir hakem var. Hakemler macları yonetemediği surece futbol zevkinden uzaklaşacağız. Hakemler burada macların yavaş oynanmasını istiyor. Ne kadar az pozisyon olursa lehine olacağını duşunuyor bazı hakemler. Umit Ozturk bu anlamda sınıfta kaldı. Bana ilk itirazımda sarı kart gosterdiyse, oyun icinde vakit geciren oyunculara da kartını cıkartabilirdi. Hakemlik yetenek işi, her hakemin macları yonetme yeteneği olmuyor. Macı yavaşlatan kimdi derseniz, birinci sıraya Umit Ozturk'u koyuyorum. Hakem atamalarını da cok anlamıyorum. Bizim şampiyonluk yarışı icinde olan takımlarla oynadığımız maclara da cok kotu hakem atamaları yapıldı. 'Hangi hakemle maca cıkmak istemezsiniz?' derseniz Umit Ozturk ile maca cıkmak istemem. Bugun de aynı şeyi yaşadım. Artık kişisel olarak algılıyorum. Kişisel olarak boyle bir şey yapan hakemi neden benim maclarıma veriyorlar?"
Ortaya koydukları futbolla da galibiyeti hak etmediklerini aktaran Buruk, "Performansımızın duşuk olduğunu duşunuyorum. Onemli eksiklerimiz var, bugun rotasyon da yapmaya calıştık. Dort gun sonra bizim icin cok onemli bir Super Kupa var. Onumuzde bir final, bir kupa var, bu kupayı kazanıp moralimizi yukseltmek istiyoruz. Ligin ilk yarısı istediğimiz gibi gitmedi."değerlendirmesinde bulundu.
"En az iki oyuncu daha kadroya katmamız gerekiyor"
Okan Buruk, transferle ilgili gelen bir soru uzerine ise şu goruşleri paylaştı:
"Transfer yapmak istiyoruz, transfere ihtiyacımız var. Eksik olan bolgelerimize transfer yapmamız gerekiyor. En az 3 oyuncu ihtiyacımız var. Bugun Junior Fernandes geldi. Kanat oyuncu ihtiyacımız vardı, en az iki oyuncu daha kadroya katmalıyız. Performansı duşuk olan cok oyuncumuz var, bir hava gelmesi icin transfer yapmamız gerek."
Medipol Başakşehir Teknik Direktoru, "Hangi bolgelere transferler istiyorsunuz?" sorusuna ise "Sol acığa Fernandes'le anlaştık. Yine savunmada Rafael'in sakatlığı oluyor, Uğur da yuzde yuz değil. Oraya da takviye yapmak istiyoruz. Gidişata gore de takımımıza katkı yapmayı duşunuyoruz. Şu anda gozuken transfere ihtiyacımız var. Hucum hattında da bu sene cok buyuk sıkıntı yaşıyoruz. Gol sayısına baktığımızda gecen senenin cok altında oyuncularımız. Bu anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Fernandes'i takıma kattık. Onun dışında da bakacağız. Duruma gore ne olur, bizden ayrılmak isteyen oyuncu olur mu olmaz mı ona gore takviye yapabiliriz." şeklinde cevap verdi.
Buruk, sakatlığı suren Edin Visca hakkında, "Edin'in ağrılarının gecmesini bekliyoruz. O bizim icin cok onemli, onu riske edip 1-2 ay uzak kalması daha buyuk sorun oluşturacak. Super Kupa macını hedef sectik. Bununla ilgili de pazartesi bakacağız, yetişebilir mi diye. Risk var ama Edin Visca'yı cok arıyoruz. Sıkışan maclarda Caicara, Edin Visca, Clichy cok onemliydi. Uretememizin nedenlerinden biri de tabii ki bu. Gecen sene ve bu sene arasında cok buyuk puan farkı var, kadro olarak da cok değiştik. Giuliano, Chadli ve Visca'nın sakat olması, uzun sakatlıkları bir yana bırakıyorum. Bu sakatlıklar da bizi cok zorluyor." yorumunu yaptı.
İrfan Can Kahveci hakkında cıkan transfer haberleri
Okan Buruk, Galatasaray'ın transfer gundemindeki İrfan Can Kahveci'yle ilgili olarak da şunları soyledi:
"İrfan cok kaliteli, karakterli, iyi bir profesyonel. Butun maclarda en ciddi şekilde oynamaya calışıyor. Burası onun evi, kulubu. Bu kulube başkana da cok buyuk sevgi ve saygısı var. Teklifler var, kulubumuz son kararı verecektir. İstediği rakam olursa kulubumuz bu anlamda gelen teklifleri değerlendirecektir. İrfan tum macları yuzde yuz oynuyor. İrfan'da duşuş var diyemem, kafası karıştı diyemem. Bununla ilgili en doğru kaynak başkanımız ve Sayın Galatasaray Kulubu Başkanı. İkisinin goruşmeleri... Ortada olan yuzde soyleyemeyiz ama şu an İrfan, Başakşehir'in oyuncusu, Başakşehir'in duşunduğu bir rakam var. Hangi oyuncuyu isterseniz bir rakamı vardır. Bu anlamda transferin durumuyla ilgili yuzde vermek yanlış olur ama şu anda İrfan, Başakşehir'in oyuncusu ve bizim icin cok değerli."