Okan Buruk: Hakem Umit Ozturk'un tavrını kişisel algılıyorum
"İrfan Can transferi icin yuzde veremeyiz, ortada bir durum"

Ersin Aka: Bu takımın yeri ilk 8 İbrahim ALİOĞLU/ İSTANBUL, - Super Lig'in 21'inci haftasında Medipol Başakşehir evinde Caykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Mucadele sonrasında Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk ve Caykur Rizespor Teknik Sorumlusu Ersin Aka macı ve skoru değerlendirdi.OKAN BURUK: HAKEM UMİT OZTURK'UN TAVRINI KİŞİSEL ALGILIYORUMHakem Umit Ozturk'un kotu bir mac yonettiğini soyleyen Okan Buruk, "Beklediğimiz gibi rakip topu bize bıraktı. Cok fazla sahasından cıkmadı. İyi savunma yaptılar. En başta buraya fazla eksikle geldiler. 1 puan icin oynadılar. Bunu bekliyorduk. Mac boyunca bunu gorduk. Kotu bir mac oldu izleyenler icin. Tabii ki bizim denemelerimiz vardı ama uretemedik. Bireysel olarak ozelikle rakip ceza sahası cevresinde iyi işler yapamadık. Bunu zaten sezon icerisinde de yaşıyoruz. En buyuk sıkıntılarımızdan biri bu; Visca ve Chadli gibi oyunu değiştirecek oyuncuların olmaması. Sezon başından beri savunmada sakatlıklar yaşadık. Bugun Rafael devam edemedi. Sol bekte Hasan Ali zaman zaman iyi şeyler yaptı ama gerekli pozisyonlara giremedik. Bugun genele bakınca istemediğimiz bir oyun. Rakip oyunu yavaşlattı ve vakit gecirme oldu ama onları suclamıyorum. Bu macı yonetecek olan bir hakem var. Hakemler bu macı yonetemediği surece futbol zevkinden uzaklaşıyoruz. Hakemler burada macların yavaş oynanmasını istiyor, ne kadar az pozisyon olursa hakemlerin lehine olacağını duşunuyorlar. Butun hakemler icin demiyorum ama Umit Ozturk bu anlamda sınıfta kaldı. Bana nasıl ilk itirazımda sarı kart gosterdiyse vakit gecirenlere de kart gosterebilirdi. Hakemlik de bir yetenek işi. Her hakemin macları yonetme yeteneği olmuyor. Macı yavaşlatan kimdi derseniz, birinci sıraya Umit Ozturk'u koyuyorum. Hakem atamalarında hep aynı sıkıntıyı yaşatıyoruz. Şampiyonluk yarışı icinde olan takımlarla oynadığımızda cok kotu atamalar yapıldı. Ben kişisel olarak hangi hakemle maca cıkmak istemezseniz derseniz; Umit Ozturk'le maca cıkmak istemem. İlk konuşmamda bana kart gosterdi. Bunu kişisel olarak algılıyorum. Kişisel sorun yaşadığım hakemi surekli benim maclarıma neden veriyorlar anlamadım. Bunun yanında bizim kotu oyunumuzu da baş sıraya koymak gerekiyor. Cok fazla hak ettiğimizi soyleyemem. Daha fazla uretmemiz gerekirdi. Maalesef bunu başaramadık. Yuzde 75 topa sahip olduk ama tehlikeli atak uretemedik. Hem benim hem takımın performansının duşuk olduğunu duşunuyorum. Bugun rotasyon yapamaya da calıştık. 4 gun sonra Super Kupa finali var. Artık kupayı kazanıp moral yukseltmek istiyoruz" diye konuştu."TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR"Devre arası transferi icin calışmalar yaptıklarını dile getiren Buruk, "Transfere ihtiyacımız var. Eksik bolgelerimize transfer yapmalıyız. En az 3 oyuncu ihtiyacımız var: Fernandes geldi, en az iki oyuncu daha kadroya katmalıyız" dedi."VİSCA İCİN SUPER KUPA'YI HEDEF SECTİK"Edin Visca başta olmak uzere sakat oyuncuların yokluğundan etkilendiklerini belirten Buruk, "Edin'i riske edemedik. Riske edersek bir-iki ay olmayabilir. Super Kupa'yı hedef sectik. Pazartesi yetişebilir mi diye bakacağız. Risk var. Cok arıyoruz Edin Visca'yı. Sıkışan oyunda Caicara, Visca ve Giuliano macları cozen oyunculardı. Cok arıyoruz. Uretmememizin nedeni de bu. Kadro olarak da cok değişiklik yaşadık. Sakatlıklar bizi cok zorluyor" ifadelerini kullandı."HUCUM ANLAMINDA GECEN SENENİN GERİSİNDE KALDIK"Transfer calışmalarıyla ilgili olarak Buruk, "Sol acığa Fernandes ile anlaştık. Savunmaya, Rafael'in sakatlığı oluyor, Uğur hazır değil, bir takviye yapmak istiyoruz. Transferin son gunune kadar takıma katkı yapmaya calışıyoruz. Gecen sezona bakıldığında atılan gollerin cok altında kaldık. Hucum bolgesine Fernandes'i katıyoruz. Onun dışında bakacağız" dedi."BURASI İRFAN CAN'IN EVİ, HER MAC YUZDE 100'UYLE OYNUYOR"Adı transferde gecen İrfan Can'ın bu durumdan etkilenip etkilenmediği sorusuna da Buruk, "İrfan cok kaliteli bir profesyonel. Burası onun evi. Onun kulubu. Başkana da cok sevgisi var, kulube de. Elinden gelenin en iyisini yapıyor. Son kararı kulup verecektir. İrfan şu an butun macları yuzde 100'uyle oynuyor. Kafası karıştı diyemem" yanıtını verdi."İRFAN CAN TRANSFERİ İCİN YUZDE VEREMEYİZ, ORTADA BİR DURUM"İrfan Can Kahveci icin şu anda net bir durumun olmadığını vurgulayan Buruk, "En doğru kaynak Başkanımız ve Galatasaray Kulubu. Şu anda ortada olan bir durum. Bir şey ya da yuzde veremeyiz ama Başakşehir'in oyuncusu, Başakşehir'in duşunduğu bir rakam var. Şu anda bu durumda. Yuzde vermek yanlış olur. Bizimi icin elinden geleni yapmaya calışıyor. Carşamba gunu onemli bir final macı var, elinden geleni yapacak. Maddi konular Başkanımızın bilgisinde" şeklinde konuştu.ERSİN AKA: BU TAKIMIN YERİ İLK 8İyi bir mucadele verdiklerini soyleyen Caykur Rizespor Teknik Sorumlusu Ersin Aka ise "Bircok şey konuşabiliriz. Cok ciddi sıkıntılı kadroyla cıktık. Mactan once de cıktık, kim forma giyerse giysin elinden geleni yapacaktır. 14 oyuncu, 3 kaleci ile oynadık. Meriah 12 gundur koronaydı, gece 3'te aramıza katıldı ve 90 dakika oynadı. Emir Dilaver de aramıza gec katıldı ve sure aldı. İyi mucadele ettik, daha geniş bir kadroyla sahaya cıkmak isterdik. Bu konuda buruğum. Daha iyi bir oyun seyrettirmek isterdik. Oyuncularımı kutluyorum. Formalarına ve şehirlerine ne kadar değer verdiklerini gosterdiler" dedi.
Cok zor iki mac oynadıklarını anlatan Aka, "Cok zor iki maca cıktık. Gaziantep macına 9, bu maca ise 14 eksikle cıktık. Beklemediğimiz 4 puan aldık, bu takımın yeri ilk 8. Oyuncuların karakterleri cok doğru. Yeni hocayla da başarılı olacaktır. Calışmalar devam ediyor. Sabo sure aldı bugun. Transfer calışması da suruyor" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İbrahim ALİOĞLU