Turkiye Tenis Federasyonu ev sahipliğinde Megasaray Tenis Akademisi kortlarında gercekleşecek ATP Challenger turnuvası Club Megasaray Open I'da kuralar cekildi.
Kariyerinde dunya klasmanında 52'nci basamağa kadar yukselen İspanyol raket Jaume Munar'ın 1 numaralı seri başı olarak mucadele edeceği turnuvanın 2 numarası Kolombiyalı raket Daniel Elahi Galan. Club Megasaray Open I'da 3 numaralı seri başı ise 2020'de ilk ATP kupasını Santiago'da kaldıran yeni jenerasyonun dikkat ceken isimlerimden Brezilyalı Thiago Setboth Wild. Toprak zeminde gercekleşecek turnuvanın tekler ana tablosunda milli tenisciler Marsel İlhan, Cem İlkel ve Ergi Kırkın da mucadele edecek. Turnuvanın ciftler ana tablosunda Sarp Ağabigun ve Ergi Kırkın, Marsel İlhan ve Cem İlkel, Tuna Altuna ve Sırp partneri Danilo Petrovic ortaklık kuracak. Elemelerde ise Sarp Ağabigun ve Yankı Erel ana tablo icin ter dokecek.

Ana tablo maclarının 25 Ocak Pazartesi gunu başlayacağı organizasyonun ilk turunda Cem İlkel, Brezilyalı raket Joao Menezes ile Ergi Kırkın, Ekvadorlu Emilio Gomez ile Marsel İlhan ise elemelerden gelen bir raket ile mucadele edecek. Yarın saat 10.00'da eleme maclarının başlayacağı turnuvada Sarp Ağabigun, Dominikli Roberto Cid Subervi ile Yankı Erel ise İtalyan tenisci Gian Marco Moroni ile karşılaşacak.CENGİZ DURMUŞ: ULKEMİZİN HER KOŞESİNE TENİSİ GOTURMEK İCİN EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZTurkiye Tenis Federasyonu'nun 2021 yılına dunya yıldızlarını ağırlayan bircok turnuva ile hızlı bir başlangıc yaptığını ifade eden Turkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Dunyanın en donanımlı sporcusunu yetiştirmek ve ulkemizin her koşesine tenisi goturmek adına cıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. 2021'e birbirinden ceşitli turnuvalarımız ve yoğun ilgi goren eğitimlerimiz ile başladık. Genclik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Bakanlığımız hedeflerimize ulaşmak icin cabaladığımız bu yolda gerek tesisleşme gerekse tenisi ulkenin dort bir yanına yayma ve turnuvalar duzenleme noktasında buyuk destekler veriyor. Genclik ve Spor Bakanlığımız onculuğunde kuluplerimiz ve sponsorlarımızla bizler de ulkemizin dunya tenisindeki yerini guclendirmek icin var gucumuzle calışıyoruz. Milli sporcularımızın hedeflerine adım adım yaklaşması adına buyuk onem taşıyan bu değerli turnuvalara ev sahipliği yaparak ulkemiz tenisinin gelişmesine katkı veren Şahinler Holding Yonetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'e ve Megasaray Tenis Akademisi'ne destekleri icin teşekkur ederim. Spor turizminin onemli kentlerinden Antalya'da gercekleşecek turnuvamızda mucadele edecek tum sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.Acıldığı gunden bugune dunyaca unlu turnuvaların yapıldığı Megasaray Tenis Akademi'de yine buyuk bir turnuva olan "ATP Challenger Turnuvası" heyecanının yaşanacağını soyleyen Şahinler Holding Yonetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, "Dunyanın dort bir yanından gelen binlerce sporcuyu akademimizde ağırladık. Toplamda 100'un uzerinde onemli turnuva yapılan MTA'da 2021'de de şimdilik belirlenen takvime gore 50'nin uzerinde turnuva gercekleşecek. Akademi'de eğittiğimiz sporcularımız bu turnuvalar sayesinde kendilerini daha da geliştirerek tecrube kazanıyorlar. Tenis sporu icin buyuk yatırımlar yaptık ve pandemi doneminde de yapmaya devam ettik. Biz de Bakanlığımız ve Federasyonumuz ile aynı vizyonla yeni tenisciler yetiştirmek, Turk tenisine katkı sağlamak icin elimizden geleni yapıyoruz. Bu aktivitelerimizle alternatif turizmi Belek'e getirerek ulkemizin tanıtılmasına katkı sağlamış oluyoruz. Genclik ve Spor Bakanlığımız ve Turkiye Tenis Federasyonu ile birlikte daha bircok başarılı işler yapacağımıza inanıyorum. Megasaray Tenis Akademisi'nde gercekleşecek turnuvada tum sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Halil İbrahim Avşar