Kulağımızın pasını silen Karadeniz şarkılarının unutulmaz seslerinden biri olan Selcuk Balcı, ozellikle de Deniz Ustunde Fener şarkısıyla milyonların dikkatini cekmiştir. Peki, İbo Show konuğu Selcuk Balcı kimdir? Selcuk Balcı kac yaşında, nereli? Selcuk Balcı hayatı ve biyografisi nedir? İşte Selcuk Balcı - Deniz Ustunde Fener sozleri!
[h=3]SELCUK BALCI KİMDİR?[/h]Selcuk Balcı, 4 Temmuz 1988 yılında Cayeli, Rize'de doğan Turk halk muziği sanatcısıdır. Rize'nin Cayeli ilcesinde dunyaya geldi. İlkokulu doğduğu bu şehirde tamamladı. İlkokulu bitirdikten sonra ailesiyle birlikte Ankara'ya yerleşti. Cocukluğundan beri bağlama calmasına rağmen lise yıllarında kemenceye merak saldı. Kendini bu konuda yetiştirdikten sonra bircok Karadenizli şarkıcıya kemence calarak eşlik etti.
2011 yılında Kalan Muzik etiketiyle Patika isimli ilk albumunu cıkardı. 2 yıllık aranın ardından, 2013 yılında Mila isimli ikinci albumunu yine Kalan Muzik etiketiyle piyasaya cıkardı. 3. albumu olan Felamur ise 13 Mayıs 2016'da dinleyicileri ile buluştu.
SELCUK BALCI - DENİZ USTUNDE FENER ŞARKI SOZLERİ
Deniz ustunde fener bir yanar bir de soner
Deniz ustunde fener bir yanar bir de soner
Bu gaybana sevdaluk ne yana olsa doner
Bu gaybana sevdaluk kırk tarafa da doner
Gel kacalum sevduğum dağlarun arkasindan
Yandum da oleceğum bu yurek yarasindan
Gel kacalum sevduğum dağlarun arkasindan
Yandum da oleceğum bu yurek yarasindan
Duman gelur dereden kapatur daği taşi
Duman gelur dereden kapatur daği taşi
Sevduğumun yuzinden durmaz gozumun yaşi