Sizlere daha once bircok kez ceşitli dolandırıcılık haberleri aktarmıştık. Bu sefer bir dolandırıcılığın ortaya cıkışından bahsedeceğiz. Dolandırılmaya calışılan ve bunu ortaya cıkaran kişi de Haberturk editorlerinden Esra Boğazlıyan.
Kendisini İncirlik Ussune atanan Yuzbaşı Michael Butler olarak tanıtan bir kişinin satılığa cıkardığı bir kamera icin kendisiyle iletişime gectiğini soyleyen Esra Boğazlıyan, kendisine gonderilen bir e-posta ile bunun dolandırıcılık girişimi olduğunun farkına vardığını belirtiyor.
[h=2]Ortaya cıkan dolandırıcılık girişimi[/h]

Bank of America'dan gelen bir e-postada Yuzbaşı Butler'ın bankanın havuz hesabına kameranın ucretini ve kargo parasını yatırdığını, kameranın kargolanmasından sonra takip numarasının e-posta adresine girilmesini ve boylelikle paranın kendi hesabına aktarılacağını gorunce bunun bir dolandırıcılık girişimi olduğunu fark eden Haberturk editoru, başından gecen olayı şu şekilde anlatıyor:
"Ancak yaptığım kısa bir araştırmayla yuzlerce, belki de binlerce kişinin bu şekilde mağdur edildiğini gordum. Kendisini Yuzbaşı Michael Butler olarak tanıtan kişiyle birkac gun boyunca yaptığım yazışmada en dikkat cekici ayrıntılardan biri de sozde ABD askerinin ozellikle bir kargo şirketinin ismini vermesi ve kamerayı mutlaka bu kargo şirketinden gondermemde ısrarcı olmasıydı.
Yaptığım araştırmada, e-ticaret siteleri uzerinden dolandırıcılık yapan ve Nijeryalı oldukları bilinen bu cetenin dadandıkları kişilere hep aynı kargo şirketinin ismini verdiğini gordum. Bu cete tarafından dolandırılan ya da dolandırılmaya calışılan kişiler ceşitli forum sitelerinde yaşadıklarını anlatırken hep aynı şeye vurgu yapmış. Hepsinin hikÂyesi aynı. Hepsini İncirlik’te gorev yapan bir ABD askeri arıyor, kargoyu da hep aynı kargo şirketiyle istiyor. Başka bir kargo şirketini kullanmak isteyenler de hemen WhatsApp’tan engelleniyor"

Fark ettiği bu dolandırıcılık girişimini haberleştirmesi sonrasında BTK'nın kendisiyle iletişime gectiğini belirten Esra Boğazlıyan, sonrasında yaşananları şu şekilde aktardı:
"Dun sabah erken saatlerde BTK’da posta sektoruyle ilgilenen yetkililer aradı, yazımı okuduklarını ve bu konuyla hemen ilgilenmeye başladıklarını soylediler. Bahsi gecen kargo şirketinin adını sordular. Bu cetenin kargo şirketiyle ne gibi bir bağlantısı olduğunu araştırmaya başladıklarını ilettiler. Gunun ilerleyen saatlerinde BTK yetkilileriyle tekrar tekrar konuştum. Şunu soylemeliyim ki BTK bu işi cok ciddiye aldı ve adı gecen kargo şirketiyle ilgili cok kapsamlı bir araştırma yapmaya başladı. 'Bu dolandırıcılık cetesi neden hep aynı kargo firmasıyla calışıyor? Son birkac yılda bu şirketten Nijerya’ya, İsvec’e gonderilen kargoların sayısında nasıl bir artış var?' gibi sorulara yanıt aranıyor. Araştırmanın kısa surede sonuclanacağını umuyorum. BTK yetkililerine de bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkur ediyorum."