ANTALYA'nın Serik ilcesinde bir hafta once kaybolan 3 keci, jandarma tarafından mahsur kaldıkları 300 metre yukseklikteki kayalıktan kurtarılarak, sahibine teslim edildi.
Serik ilcesi Bucakkoy Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Mehmet Kartal (56), bir hafta once kaybolan 3 kecisini kendi imkanlarıyla aramaya başladı. Dun akşam saatlerinde kecilerinin yoldan yaklaşık 300 metre yukseklikteki kayalıkta olduğunu tespit eden Kartal, jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, olay yerinde yaptıkları keşfin ardından Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibine haber verdi.

Bugun hazırlıklarını tamamlayan 5 kişilik ekip, yaklaşık 2,5 saat suren operasyonla kayalıklarda mahsur kalan 3 keciyi kurtardı. Kurtarma operasyonuna, Serik merkezde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan 2 kişi de katıldı. Kurtarılan kecilere, jandarma tarafından su icirildi.Jandarma ekiplerinin kecileri teslim ettiği Mehmet Kartal, "Ben bu bolgede surekli hayvanlarımı otlatıyorum. Bu ucu suruden ayılarak, kayboldu. Kaybolduklarını fark edince aramaya başladım. Kecilerin yerini tespit ettikten sonra jandarmaya haber verdim. Dun geldiler, yerini belirlediler. Bugun de kecilerimi kayalıklardan indirip bana teslim ettiler" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Namık Kemal KILINC