Ergene Belediyesi'nde calışan personele, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu eğitimi verildi.
Ulaş Hizmet Binası'ndaki toplantı salonunda duzenlenen eğitimde, ne tur verilerin kişisel veri olduğu, kişisel verilerin nasıl muhafaza edileceği, hangi durumlarda hangi amaclar doğrultusunda kullanılacağı konularında bilgiler aktarıldı.

Eğitimde katılımcılara ayrıca kişisel veri konusunda temel hak ve ilkelerin neler olduğu, hangi durumların KVKK ihlali sonucunu doğurduğu ve yaptırımların neler olduğu anlatıldı.
"Corlu'nun Filizleri" projesi
Corlu Belediyesince hayata gecirilen proje kapsamında 2021-2022 eğitim oğretim yılında aileleri Corlu'da ikamet eden ve maddi imkansızlıklardan dolayı zor şartlar altında eğitimine devam eden yuksekoğrenim oğrencilerine Ataturk Evi'nden elde edilecek gelir ve belediye butcesinden aktarılacak kaynak ile burs verilecek.
Corlu Belediye Meclisi tarafından oy birliği kabul edilen "Corlu'nun Filizleri" projesi ile ilgili acıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Oğrenci sayısı ve burs miktarı Corlu Belediyesi meclis uyelerinden oluşan Eğitim, Kultur, Genclik ve Spor Komisyonu tarafından belirlenecek. Oğrenci ve burs miktarının belirlenmesinin ardından burs talepleri alınacak ve yine komisyon tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından burs bedeli oğrencilere Kredi ve Yurtlar Genel Mudurluğu tarafından geri odemesiz olarak hesaplarına yatırılacak." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suleyman Coşkun Bozyel