Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan Sermaye Piyasası Kurulu Tedbir Kararı, suc duyurusu ve işlem yasağı hakkında gerekli tum belge ve kanıtları ilgili kurumlara sunduklarını ifade eden Tozlu, "Yatırımcılarımızı tedirgin edecek herhangi olumsuz bir durum yoktur. Borsa İstanbul nezdinde işlem goren hisse senetlerinde şahsım tarafından asla alım satım işlemi yapılmamıştır. Konunun kısa surede cozume kavuşacağına inanıyoruz" dedi. Tozlu
Yaşanan surecle ilgili aşağıdaki acıklamayı yaptı.
Kamuoyuna Duyuru!
21.01.2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan Sermaye Piyasası Kurulu Tedbir Kararı ile Marka Yatırım Holding A. Ş. yonetim kurulu başkanı olarak şahsımın da yer aldığı 15 kişi hakkında SPKn'nun ilgili hukumlerince suc duyurusunda bulunulmasına ve işlem yasağı getirilmesine karar verildiği anlaşılmıştır. Oncelikle konuyla ilgili olarak gerek şirketin gerekse yatırımcılarımızın menfaatlerini korumak adına bu karara karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isterim. Tedbir kararına konu olan surecte 2017 yılında tahsisli sermaye artırımı tarafımca yapılarak şirkete nakdi olarak bizzat tarafımca gonderilen bedele karşılık adıma tahsis edilen 11.990.000 adet hisse senedine dayalı bu kararın verildiği anlaşılmaktadır. Tahsisli sermaye artırımından doğrudan adıma kayıt edilen hisseler, yatırımcılarımıza zarar vermemek ve fiyat istikrarını korumak adına asla tarafımca işlem goren tipe donuşmesi icin başvuru yapılmamış ve kaydileştirilerek Borsa İstanbul nezdinde halka satışı yapılmamıştır. Yatırımcılarımıza zarar vermemek icin tahsisli sermaye artırımından adıma kaydedilen bu hisse senetleri, serbest piyasada oluşan fiyatlar gozetilerek ve kendi şahsi menfaatlerim bir kenara bırakılarak piyasa fiyatının altına zarara katlanmak suretiyle tarafımca virmanlanarak ucuncu şahıslara bedeli karşılığında devredilmiştir. Bu işlemden elde edilen gelir ise, o zaman ANSA Yatırım Holding A. Ş. olan şirketimizin eski yonetim doneminden kalan borcların odenmesi amacıyla yine Marka Yatırım Holding A. Ş. menfaatleri doğrultusunda kullanılmıştır. Mine Tozlu olarak Marka Yatırım Holding başkanı olduğum sure zarfında Borsa İstanbul nezdinde işlem goren tipte hisse senetlerinde şahsım tarafından alım satım işlemi asla yapılmamıştır. Bununa ilgili resmi evrak ve belgelerimizi ilgili makamlara sunarak 21.01.2021 tarihli Sermaye Piyasası Kurulu Tedbir Kararı'nın kaldırılması ve Marka Yatırım Holding A. Ş.'nin haklarına halel getirecek herhangi bir davranışımın olmadığı ilgili makamlarla paylaşılarak bu gelişmeler yatırımcılarımıza duyurulacaktır. Bahsi gecen Sermaye Piyasası Kurulu Tedbir Kararına konu eylemin tarafımca asla kabul edilmediğini belirtmekle isterim. Şahsım olarak şirketin yonetimini aldığım donemden bugune şirketimizin geldiği durum itibariyle yatırımcılarımızın menfaatlerini korumak adına verdiğim haklı mucadelem somut verilerle kamuoyunun takdirindedir. Yonetim kurulu başkanı olarak goreve geldiğimden bugune yegane amacım şirketi guclendirmek ve buyutmek olup butun emeğimiz ve yatırımlarımız bu yondedir. Yatırımcılarımızın zarar gormemesi adına haklı hukuki mucadelemiz surdurulecek olup gelişmelerden tum aşamalarda yatırımcılarımız haberdar edilecektir. Saygılarımla tum yatırımcılarımızın takdirine sunarım.
Saygılarımla.