Kutahya'da yapımı tamamlanan İtfaiye Mudurluğunun ek hizmet binası, duzenlenen torenle acıldı
Kutahya Belediye Başkanı Alim Işık, Zafertepe Mahallesi'ndeki torende yaptığı konuşmada, mevcut istasyonun kentin doğu bolgesine yaklaşık 20 kilometre mesafede olduğunu, muhtemel bir durumda gecikme yaşanmaması icin ikinci bir istasyonun gerekli olduğunu belirtti.

Yapımı tamamlanan İtfaiye Mudurluğu ek hizmet binasını hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Işık, şunları kaydetti:
"Şehrimizin yaklaşık 20 kilometrelik uzun ve ince bir yapıda. Mevcut itfaiye istasyonumuz merkez ve Batı Kutahya bolgesine yakın ama, Doğu Kutahya bolgesi, yani Zafertepe ve Organize Sanayi Bolgesine uzaktı. Acil bir durumda bu bolgeye gec geliyordu. O nedenle, şehrin iki alt bolgeye bolunerek burada bir istasyon yapılması gerekiyordu. İmar duzenlemeleri yaparken yerinde inceldik ve 'neresi olabilir' dedik. Belediyemize ait parselin burada olmasından dolayı hemen kararını aldık ve ihale sureci başlattık. Yapılan bu hizmetin mahallemize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hizmet verecek itfaiye personelimiz başta olmak uzere, tum calışanlarımıza başarılar diliyorum."
İtfaiye Muduru Enes Karadaş ise İtfaiye Mudurluğu Zafertepe Grubu ek binanın 702 metrekare alandan oluştuğunu ve icinde eğitim odası, arac parkı, amir odası, lokal, danışma, giyinme odası, misafirhane ve yemekhanenin bulunduğunu soyledi.
Konuşmaların ardından binanın acılışı yapıldı.
Torene, MHP Kutahya Milletvekili Ahmet Erbaş, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ramazan Doğan