Turkiye'deki ihtiyac sahibi oğrencilere kışlık kıyafet yardımı yapan WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu, Turkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Trabzon'da 500 oğrenciye ulaştı.
Bu yıl "Kış Guneşi Hediyeniz Olsun" sloganı ile kış yardımlarını gercekleştiren WEFA'nın Trabzon'daki yardım calışmalarına WEFA Turkiye Genel Sekreteri Cumaali Keleş, WEFA Turkiye Yonetim Kurulu Uyesi Recep Yenigun, Wefa gonullusu Alim İnci, Pusula Derneği temsilcisi Ahmet Yılmaz ve Trabzon Turkiye Diyanet Vakfı şube sorumlusu İlhan Kara da katıldı.
Keleş, Trabzon'daki multeci ailelerini ziyaret edip, onlara zekat yardımında bulunduklarını belirterek, "İhtiyac sahibi ailelerin cocuklarıyla bir araya geldik. cocuklara kışlık kıyafet yardımı yaptık. bugun de yoğun bir program bizi bekliyor. Dağıtımlarımıza devam ediyoruz." dedi.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve İl Muftusu Osman Aydın'ı ziyaret ettiklerini ifade eden Keleş, şunları kaydetti:
"Bu sene Turkiye'deki kış yardım calışmalarına sivas ilinde start veren Wefa, Kayseri, Malatya, Afyonkarahisar, Yozgat, Gaziantep, Tokat ve Trabzon illerindeki yardım calışmalarını ise Turkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle gercekleştirecek. Bu illerde ihtiyac sahibi cocuklara TDV iş birliğiyle ceşitli kışlık malzemeler hediye edilecek. Ote yandan kış yardımı calışmaları Sivas, Gumuşhane, Edirne ve İstanbul'da da devam edecek. Toplamda 5 bin cocuğa kışlık kıyafet yardımı yapılacak."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Duygu Avunduk