Goren şaşkına donuyor, yalnızca 1 saniyede kravat bağlıyor
GİRESUN - Giresun'un Gorele ilcesinde 'Jet Kravatcı' olarak tanınan Sebahattin Kara, 2 saniyede bağladığı kravat bağlama rekorunu 1 saniyeye indirdi.

İki saniyede kravat bağlama rekorunu elinde bulunduran Kara, Gorele Cumhuriyet Meydanında 2 saniyelik rekorunu egale ederek, 1 saniyeye indirdi. Kara'nın hedefi 1 saniyelik rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek.
Hızlı kravat bağlama konusunda dunyada tek olduğunu iddia eden 56 yaşındaki Sebahattin Kara, "Kendimi bir film setinde keşfettim. Sette milletvekili rolunde oynayanlar icin cok sayıda kravatın bağlanması gerekiyordu, "Bağlamayı bilen var mı?" dediler. O sırada biri ayağına koyduğu kravatı 1 saatte bağlamaya calışıyordu. Ben de bağlamaya başladım, elimle bağlayıp bağlayıp atıyordum kenara. Ben bile farkında değildim. Bir baktım ki herkes ağzı acık bana bakıyor. Baktım ki bayağı hızlıymışım. Sonrasında bu yeteneğimi daha da geliştirmek istedim ve bunun uzerine yoğunlaştım. Şimdi de kimse hızıma yetişemiyor" dedi.
Onceleri 2 saniye olan kravat bağlama rekorunu, yeni bulduğu teknikle 1 saniyeye indirdiğini soyleyen Kara, "Hızlı kravat bağlama rekorum 2 saniyeydi, yeni bulduğum teknikle artık bunu 1 saniyeye indirdim. Kendi rekorumu kendim egale ediyorum. Tek rakibim yine kendimim. Dunyanın hicbir yerinde bana rakip olacak kimse yok. Hala calışmalarıma da devam ediyorum tek hedefim Guinness rekorlar kitabına girmek" diye konuştu.
Bağladığı kravatlarda boğulma riskinin de olmadığını kaydeden Kara, "Olası bir kavga anı, ya da arabada kaza anında bir yere sıkıştığında kravat kendiliğinden cozulur. Bağladığım bu kravat nereden cekilirse cekilsin cekenin elinde kalır, boğulma riski yoktur" ifadelerini kullandı.
Yeni rekorunu ucaktan paraşutle atlayarak kırmayı hedefleyen Kara, "Yeni rekorumu ucaktan paraşutle atlayarak kırmayı hedefliyorum. Şuanda bana sponsor olabilecek ucak firmalarıyla goruşme halindeyim. Kısa surede sponsor olacak herhangi bir firmanın ucağından paraşutle atlayarak havada kravat bağlamayı hedefliyorum" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BEKİR OZTURK