Pegasus Hava Yolları Genel Muduru Mehmet T. Nane, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) yonetim kurulu uyelerinin oylarıyla Denetim Komitesi Başkanı olarak secildi.
120 ulkeden 290 uye hava yolu şirketi ile toplam hava trafiğinin yuzde 82'sini temsil eden Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) yonetim kurulu, uyeleri oy birliği ile Denetim Komitesi Başkanı olarak Pegasus Havayolları Genel Muduru Mehmet T. Naneyi secti. Nane, 19 Ocak'tan itibaren 3 yıllık donem boyunca Denetim Komitesi Başkanı olarak gorev yapacak.
Konuyla ilgili acıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Muduru Mehmet T. Nane, "Global havacılık sektoru, tarihte eşi benzeri gorulmemiş zorlu bir donem geciriyor. Boyle bir donemde bu onemli goreve layık gorulmekten ve bu buyuk sorumluluğu taşımaktan dolayı gurur duyuyorum. Koşullar ne kadar zorlu olursa olsun; IATA olarak havayolu taşımacılığının en yuksek hızda, emniyette, guvenlikte, uygunlukta ve verimlilikte gercekleşmesi hedefiyle var gucumuzle calışmaya devam edeceğiz. Global havacılık sektoru olarak, kıymetli paydaşlarımızla birlikte gosterdiğimiz ustun gayret ve calışmalara devam ederek, bu zorlu gunleri hep birlikte aşacağız" dedi.
Pegasus Hava Yolları Genel Muduru Mehmet T. Nane, 2019 yılında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA'nın Yonetim Kurulu'na secilmişti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı