Kırklareli'nde 2020-2021 eğitim oğretim yılı yarıyıl tatiline giren ana sınıfı oğrencileri karnelerini okulda aldı.
Koronavirusle mucadele kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise oğrencileri uzaktan eğitim ile yarıyıl tatiline girerken, anaokulu oğrencileri ise karne alma sevincini okulda yaşadı.
Zubeyde Hanım Anaokulunda duzenlenen torene katılan Vali Osman Bilgin ile Milli Eğitim Muduru Huseyin Kalkan oğrencilere karnelerini dağıttı.
Vali Bilgin, yaptığı konuşmada, son iki karne doneminin salgın nedeniyle buruk gectiğini soyledi.
Koronavirusun tum dunyayı etkisi altına aldığını ifade eden Bilgin, salgından en fazla oğrencilerin etkilendiğini kaydetti.
Salgın surecinin alınan tedbirler ile daha hızlı atlatılacağına inandığını dile getiren Bilgin, şoyle konuştu:
"Şimdi kendi cocuğumda da şunu goruyorum, eskiden cocuklar kar yağsın okullar tatil olsun istiyorlardı. Şimdi ise asla ve asla okullar tatil olmasın istiyorlar. Cunku hakikaten hem arkadaşlarını hem de okullarını ozlediler???????. Kesinlikle bu cocukların zaten var olan o cocukluk duygularında, yaşamlarında ve fıtratlarında olan bir şey. İnşallah bu sureci en kısa surede başarılı bir şekilde atlatırız. Halkımızın, toplumumuzun sağlıklı bir şekilde olmasını, eğitim ve okulların acılmasını, normalleşeceğimiz gunlere biran evvel kavuşmamızı yuce Allah'tan diliyorum."
Salgın surecinde sadece anaokullarının acık olduğunu hatırlatan Bilgin, en kısa surede tum oğrencilerin okullarına kavuşmasını istediklerini sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozgun Tiran