Olcme, Secme Yerleştirme Merkezi (OSYM) tarafından acıklanan sınav takvimine gore 2021 Yuksekoğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gercekleştirilecek. MEB'in eğitim oğretim takviminde yer alan bilgilere gore ise yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi gunu başlıyor. Pandemi nedeniyle 3 hafta boyunca surecek yarıyıl tatilini verimli gecirmek isteyen universite adaylarına tavsiyelerde bulunan Eğitimci Abdulkadir Gayretli, "Hedefiniz sizin motivasyon kaynağınız olacak" dedi.
Universiteye hazırlanan adayların mutlaka bir ders programı oluşturması gerektiğinin altını cizen İstanbul Gelişim Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, "Programınıza uymaya ozen gosterin. İnternetten hazır bir program almak yerine kendi programınızı oluşturun. Programınızın kendi durumunuza ve zamanınıza uygun olmasına dikkat edin. Programınızın yer aldığı kağıda hedefinizi de yazın. Hedefiniz sizin motivasyon kaynağınız olacak" diye konuştu.

"EKSİK KONULARINIZI TAMAMLAYIN"
Yarıyıl tatilinin onemli bir 'tekrar etme' fırsatı sağladığını belirten Gayretli, "Eksik konularınızı tamamlayın. Bildiğiniz konuları tekrar etmeyi unutmayın. Konu tekrarı yaparken konu testlerini de cozun. Bu testleri cozmek hem farklı soru tiplerini gormenizi sağlayacak hem de atladığınız noktaların ortaya cıkmasına sebep olacak. Henuz oğrenmediğiniz konulara hazırlık yapabilirsiniz. Birkac kez hazırlanmanız o konuyu oğrenmenizi kolaylaştıracaktır" dedi.
"EDEBİ DEĞERİ OLAN KİTAPLAR OKUYUN"
"Ders calışırken mutlaka masanızda olun" uyarısında bulunan Gayretli, "Yatakta, TV karşısında ders calışmak verimli olmayacağı gibi zaman kaybetmenize sebep olacaktır. Telefonunuzu ders calıştığınız sure boyunca gormeyeceğiniz bir yere bırakın. Kitap okuyun. Ozellikle son yıllarda değişen paragraf sorularını kolaylaştırmak icin edebi değeri olan kitapları okuyun. Paragraf sorularını cozerken hem zaman kazanabilecek hem de soruyu anlamanız kolaylaşacaktır" şeklinde konuştu.
"AİLENİZE ZAMAN AYIRIN"
Adayların, okul nedeniyle zaman ayıramadıkları hobileri icin de yarıyıl tatilinin fırsat olduğunu soyleyen Gayretli, "Ailenize, arkadaşlarınıza zaman ayırın. Ara verdiğiniz oyunları oynayın. İzleyemediğiniz bir filmi izleyin. Bunları yaparken program dışına cıkmayın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı