Adana'da, kendisine şiddet uyguladığını one surduğu kocasını pompalı tufekle oldurduğu iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına devam edildi.
Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında ağırlaştırılmış muebbet talebiyle dava acılan sanık Fikriye O, cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada Fikriye O'nun ailesi ve tarafların avukatları ile Adana Kadın Platformu uyesi avukatlar da hazır bulundu.
Fikriye O, savunmasında, eşini bilerek ve isteyerek oldurmediğini, maktulun kendisine "Seni vurup sakat bırakacağım." dediğini ileri surdu.
"Daha sonra tufeği bana verdi ve kafasına dayadı. Bana 'vur' dedi." diyen Fikriye O, "Ben daha sonra geri cekildim. Beni koşeye sıkıştırıp kendi tufeği goğsune doğru dayadı. Tufeğin ucuna doğru birkac defa vurdu. En son tufek patladı ve kendisi yere duştu. Her şey bir anda gercekleşti. Olayın asıl mağduru benim." ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, Fikriye O'nun tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin giderilmesi icin erteledi.
Merkez Seyhan ilcesi Gokceler Mahallesi'nde 3 Eylul 2020'de kocası Hakan O'yu pompalı tufekle oldurduğu iddiasıyla Fikriye O. tutuklanmış, zanlı hakkında "eşini kasten oldurmek" sucundan dava acılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Neşet Karadağ