BEYPAZARI Maden Suyu Yonetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, maden suyunda yer alan minerallerin sağlık acısından faydalarının ortaya cıkmasıyla maden suyuna olan talebin gun gectikce arttığını soyledi.
Pandemi surecinde maden suyu sektoru buyuyen sektorlerin başında yer aldı. Bu doğrultuda kısıtlama gunlerinde evde kalan bireylerin sıklıkla tercih ettiği iceceklerin başında maden suyu yer alıyor. Beypazarı Maden Suyu Yonetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, maden suyunda yer alan minerallerin sağlık acısından faydalarının ortaya cıkmasıyla maden suyuna olan talebin gun gectikce arttığını soyledi. Ercan, silikat mineralini iceren maden sularının Alzheimer ve Parkinson hastalıklarını azaltıcı etkisinin ortaya cıkmasıyla, bu hastalıklardan korunmak isteyen tuketicilerin taleplerinin arttığını belirtti. Turkiye'de 30'u aşkın maden suyu kaynağı bulunduğunu ifade eden Ercan, "Her maden suyunun icerdiği mineral dengesi birbirinden farklıdır. Beypazarı Maden Suyu icerdiği silikat mineralinin miktarı bakımından zengin bir iceriğe sahiptir. Son donemlerde ozellikle silikatlı maden suyu arayışında olan tuketicilerimizden buyuk bir talep gormekteyiz. Son bir yılda satış hacimleri yuzde 30 oranında yukseldi. Artan talebi karşılamak icin yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor" dedi.Yeni devreye aldıkları uretim hattıyla artan talebi karşılamak icin yoğun bir şekilde calışmalarını surdurduklerini kaydeden Ercan, "Sektor olarak pandemi doneminde ciddi bir talep artışı gorduk, artan talebe karşılık vermek icin 2020 yılında hizmete aldığımız yeni uretim hattımızın yanı sıra 2021 yılında da yeni uretim hatları acarak halkımızın talebini karşılamak icin hız kesmeden calışmaya devam etmekteyiz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı