Beşiktaş'ta yolda yuruyen başortulu kadına saldırdığı gerekcesiyle yargılanan Berrak Karaoğlu'nun davasında karar acıklandı. Mahkeme, sanığın kasten yaralama sucundan 2 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Beşiktaş'ta 12 Kasım 2019'da başortulu oğretmen Şuheda Nur Eriş'e saldıran Berrak Karaoğlu'nun yeniden yargılandığı davada karar acıklandı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmada sanık Berrak Karaoğlu ile muşteki avukatları hazır bulundu. Duruşmada esasa ilişkin mutalaasını acıklayan Cumhuriyet Savcısı, olay gunu sanık Berrak Karaoğlu ile mağdur Şuheda Nur Eriş'in Ihlamurdere Caddesi uzerinde yuruduklerini aktardı. Sanığın katılan ile arasında yaklaşık 10 metre varken once eli ile Eriş'i işaret ettiği belirtilen mutalaada, Eriş ile yan yana geldikleri esnada Karaoğlu'nun sol arka baş bolgesine doğru bir hamle yaptığı ve kısa bir itişme olduğu, olay nedeni ile Eriş'in 'basit tıbbi mudahale ile giderilebilecek bicimde yaralandığı' anlatıldı. Sanığın eyleminin Eriş'in inancına yonelik olduğu belirtilen mutalaada, Karaoğlu hakkında 'inanc, duşunce ve kanaat hurriyetinin kullanılmasını engelleme' sucundan 3 yıla kadar hapis cezası isteminde bulunuldu.
Mutalaaya karşı savunması sorulan sanık, olayın sarhoşluk anına denk geldiğini soyleyerek, "Sanki bir araştırma var da, ben İslam karşıtı grubu icerisinde calışıyorum da ilk eylemimmiş gibi yansıtıldı. Sanki ideolojik yapılmış gibi ilişkilendirildi. Bundan rahatsızlık duyuyorum. Belki bir daha yaşanırsa kamuya yansıtılabilirdi. Ne inanc ozgurluğune saldırı olduğunu duşunuyorum ne de halkı kin ve duşmanlığa tahrik sucunu işlediğimi duşunuyorum. Basit yaralamaya soyleyebilecek hicbir şeyim yoktur" dedi.
Sanık beyanının ardından kararını acıklayan mahkeme, sanığın 'kasten yaralama' sucundan 2 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Hakim, sanığın 'halkı kin ve duşmanlığa sevk etme' sucundan ise beraatına karar verdi. Şikayetci avukatları, kararın acıklanmasının ardından 'halkı kin ve duşmanlığa tahrik' sucundan istinaf yoluna başvuracaklarını acıkladı.
(Melike İnal - İrem Demir/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı