Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) onculuğunde başlatılan "Kucuk Parmaklar" tablet dağıtım kampanyası kapsamında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Ticaret Borsası (ATB), Milli Eğitim Mudurluğu'ne 110 klavyeli tablet bağışında bulundu.
Antalya Valiliğinden yapılan acıklamaya gore, TOBB onculuğunde, Turkiye genelinde salgın surecinde uzaktan eğitim goren ve maddi imkanı olmayan 30 bin oğrenci icin "Tabletsiz oğrenci kalmasın" hedefiyle yola cıkılarak başlatılan kampanyaya, ATSO ile ATB de katkı sağladı.

İhtiyac sahibi oğrencilere ulaştırılmak uzere toplamda 110 klavyeli tablet, Vali Ersin Yazıcı, ATSO Başkanı Davut Cetin, ATB Başkanı Ali Candır ve Antalya İl Milli Eğitim Muduru Huseyin Er'in valilikte katıldığı torenle İl Milli Eğitim Mudurluğu'ne teslim edildi.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Vali Yazıcı, bir ulkenin geleceğine yapılacak en onemli yatırımın genclerin eğitimine sağlanacak destek olduğunu belirtti.
Salgın surecinde tablet ya da bilgisayarları olmadığı icin uzaktan eğitime katılma imkanı bulamayan oğrencilere yapılan bu desteği cok değerli bulduğunu aktaran Yazıcı, ATSO ile ATB yonetimlerine ve uyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkur etti.
Cocuklara destek
ATSO Başkanı Davut Cetin de geleceğin guvencesi olarak gordukleri genclerin eğitimini cok onemsediklerini vurguladı.
Ulkenin ekonomisini buyutmeye calışırken eğitime yatırım yapmayı da ihmal etmediklerine dikkati ceken Cetin, şunları kaydetti:
"Sosyal sorumluluk bilinciyle, ihtiyac sahibi oğrencilere her sene oda ve borsalarımız bunyesinde eğitim yardımı yapıyoruz. İhtiyac sahibi oğrencilerimize 110 klavyeli tablet temin ettik. Bu tabletleri İl Milli Eğitim Mudurluğumuze teslim ederek cocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmayı, mutluluklarına ortak olmayı hedefliyoruz. Son bir yıldır tum dunyayı etkisi altına alan, ekonomiyi, ticareti, sosyal yaşamımızı ve alışkanlıklarımızı değiştiren Kovid-19 salgınının yaralarını ulusca birlikte sarmak icin seferber olduk. Bu kapsamda devletimizin calışmalarına destek olmaya ve yeni projelerle ihtiyac sahiplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."
ATB Başkanı Ali Candır ise uzaktan eğitim goren bazı cocukların eğitime ulaşmakta zorluk cektiğini ifade etti.
Cocukların eğitimden uzaklaşmaması icin onlara destek vermek istediklerini aktaran Candır, "TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu onculuğunde başlatılan Kucuk Parmaklar kampanyasına destekte bulunduk. Umuyorum geleceğimiz olan cocuklarımız daha iyi eğitim olanaklarıyla kendilerini ve ulkemizi daha ileriye taşıyabilir." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Cicek