Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda acılan engelsiz universitesi, bu sezon eğitimlerini Kovid-19 sebebiyle online gercekleştiriyor. Derslerde akademisyenler, uzmanı oldukları konularla ilgili bilgiler veriyor merak edilen soruları cevaplandırıyorlar.
Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Medipol Universitesi'nin imzaladığı proje cercevesinde engellilerin eğitiminin kalitesinin artırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından acılışı yapılan "Engelsiz Universite" ucuncu yılına girdi.

ALANINDA UZMAN İSİMLER DERS VERİYOR
İlk yıl ve ikinci yılın yarısına kadar yuz yuze yapılan eğitimler, tum dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgını nedeniyle bu eğitim-oğretim doneminde online olarak duzenleniyor. Hazırlanan program cercevesinde Sağlık Bilimleri Fakultesi, Hukuk Fakultesi, İletişim Fakultesi, İktisat Fakultesi, İşletme Fakultesi, İnsan ve Toplum Bilimleri, Psikoloji bolumlerinde gorev yapan akademisyenler sunumlar yapıyor. Engelliler Sarayı yoneticilerinin moderatorluğunde gercekleşen eğitimlerde; alanında uzman olan isimler, evde oyun eğitiminden spor fizyoterapisine, e-ticaretten gunluk yaşam becerilerine kadar engellilere ve ailelerine bilgiler veriliyor. Katılımcılar merak ettikleri sorulara da cevap buluyor.
"EĞİTİM HİZMETİNİ AKSATMADIK"
Pandemiye rağmen engellilere yonelik eğitim hizmetini aksatmadıklarını soyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı, "Engelsiz universite projemiz başarılı şekilde devam ediyor. Şimdilik ekran karşısından derslerimizi yapıyoruz İnşallah kısa zaman icinde eski gunlerdeki gibi aynı ortamı paylaşarak yuz yuze derslere başlarız" dedi. Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifika da veriliyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı