Koronovirus gecirip, antikor geliştirmeyen doktora aşı
ANKARA'da Kecioren Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gorevli Doc. Dr. Tijen Şengezer, yaklaşık 2,5 ay once koronaviruse yakalanıp hastalığı yenmesine rağmen vucudunda antikor oluşmaması nedeniyle Covid-19 aşısı oldu. Şengezer, "Aşı yaptırmak bir sorumluluk" dedi.
Kecioren Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Klinik Eğitim ve İdari Sorumlusu Doc. Dr. Tijen Şengezer'in, gecen yıl 7 Kasım'da şiddetli bel ağrısı yaşamasının ardından yaptırdığı koronavirus test sonucu pozitif cıktı. Koronavirus tanısı konulan Şengezer, 10 gunluk tedaviyle hastalığı yendi. Tedavisinin ardından işe başlayan Şengezer, hastalığı gecirmesine rağmen vucudunda antikor oluşmaması nedeniyle Covid-19 aşısı yaptırdı.

'TOPLUMUMUZA AŞI CAĞRISI YAPIYORUM'Şengezer, virusu gecirmesine rağmen vucudunda antikor oluşmadığı icin aşı olduğunu soyleyerek şoyle konuştu: "Niye yaptırdım; cunku bu sadece kendimize karşı bir sorumluluk değil. Sevdiklerimize, yakınlarımıza ve tum topluma karşı bir sorumluluk aşılanmamız. Sadece kendimizi duşunsek aşılanmayabiliriz. Ama bu bir pandemi ve başkalarına da bulaştırıyoruz. Hastalanıyoruz, ustelik oluyoruz. O yuzden herkesin aşı yaptırması gerekli, aşı yaptırmak bir sorumluluk. Neden sağlık personelleri, hekimler, aşı yaptırırken fotoğraflarını cektirip bunları paylaşıyorlar; cunku aslında bu bir cağrıdır, 'biz yaptırıyoruz siz de yaptırın' diye. Ben de toplumumuza aşı cağrısı yapıyorum, onları aşılanmaya cağırıyorum. Zaten tum hastanelerin aile hekimliklerinde aşı poliklinikleri var. Cok duzenli aşılar yapılıyor gece 00.00'a kadar. Herkes istediği zaman cok kolay bir şekilde randevu alabiliyor. Herkes aşılanmalı. Bu toplumun yuzde 60'ı aşılanmadan pandemiyi yok etmemiz mumkun değil. Pandemi yuzunden bir senemiz kayboldu. Pandeminin yok olması cok onemli. Bu da korunmak dışında elimizde tek bir silah olan aşı yaptırmak."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Kaan ULU