Van'ın Erciş ilcesinde anaokulu oğrencilerine 2020-2021 eğitim oğretim yılı yarıyıl donemi kapanışı nedeniyle karneleri dağıtıldı.
Kışla Mahallesindeki Yunus Emre Anaokulunda yuz yuze eğitim goren oğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.
Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan karne dağıtım torenine katılan İlce Milli Eğitim Muduru Sadık İşler, oğrencilere karnelerinin yanı sıra hediye de dağıttı.
İşler, anaokulu oğrencilerinin karne sevincine ortak olduklarını belirterek, şoyle dedi:
"Yunus Emre Anaokulumuzda oğrencilerimizle birlikteyiz. Oğrencilerimizin karne heyecanlarına ortak olma amacıyla mutluluklarını paylaşmak amacıyla bugun buradayız. Oğretmenlerimiz koronaviruse dikkat cekmek icin oğrencilerimize koronavirusu hatırlatan, dikkati cektiren kurabiyeler cantalar uzerinde yine koronavirusu simgeleyen bazı şekiller hazırlamışlardı. Oğrencilerimiz daha da bilinclenmiş oldu. Bu etkinliği hazırlayan oğretmenlerimize de teşekkur ediyorum"
Sınıf oncesi oğretmeni Meryem Bilgin de ulke olarak zor bir donemden gectiklerini dile getirerek, "Pandemi ve hijyen kurallarına dikkat ederek eğitim ve oğretimimize devam ettik. Donem sonunda oğretmen arkadaşlarımızla pandemi surecine farkındalık oluşturmak amacıyla kovid virusunu simgeleyen desenlerle canta, kurabiye, kalem, balon gibi hediyeler yaparak cocuklarımıza karneleriyle birlikte dağıttık" dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Necmettin Karaca