Yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenerek gorevlerine donen Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anjiyo hemşiresi Hulya Evrim Sarac ve rontgen teknisyeni Ercan Kayıkcıoğlu, hastalıkla mucadelede yaşadıklarını anlattı.
Hemşire Hulya Evrim Sarac, AA muhabirine, anne ve babasının Kovid-19 testinin pozitif cıkması uzerine kendisinin de temaslı olarak evde karantinada kaldığını soyledi.
O surede surekli ailesiyle ilgilendiğini ve hastalığın kendisine de bulaştığını dile getiren Sarac, dayanılmaz sırt ve eklem ağrısı şikayetiyle yaptırdığı testinin pozitif cıktığını belirtti.
Sarac, rahatsızlığının 6. gununde kusma ve dayanılmaz bir baş ağrısının başladığını anlatarak, şoyle devam etti:
"Hicbir ağrı kesiciyle gecmeyen bir baş ağrısı... Bunu bircok arkadaşımdan duydum. Halsizlik, kalp carpıntısı, nefes darlığı, bunlar halen devam ediyor. 15 gun sonra işe başladım ama cok cabuk yoruluyorum. Hicbir şekilde ne tat alıyorsunuz ne de koku. Hicbir şeyin kokusunu almamak cok kotu. Bunun geri gelmeyeceğini de duşunebiliyorsunuz, tedirgin oluyorsunuz. Yemek yemek zorundasınız, canınız istemiyor, iştahınız yok ama mecburen yiyorsunuz ama hicbir tat, koku yok."
Sarac, o donemde hastalıkla mucadelede ozveriyle calışan arkadaşlarına destek olamadığı icin buyuk uzuntu yaşadığını ifade etti.
Herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğinin altını cizen Sarac, "Daha sonra sarılacağımız gunler icin bugunlerde sarılmayalım, birlikte olmayalım cunku daha sonra hic olmayabiliriz. O yuzden herkes dikkati olsun." dedi.
"14 gunde 10 kilo verdim"
Rontgen teknisyeni Ercan Kayıkcıoğlu da Kovid-19 testinin pozitif cıkmasıyla tedavisine once evde başlandığını, ardından bir surede hastanede devam edildiğini aktardı.
Şeker hastası da olduğunu dile getiren Kayıkcıoğlu, ateş ve halsizlikle başlayan rahatsızlığının 8. gununde nefes almakta gucluk cektiğini ifade etti.
Kayıkcıoğlu, bunun uzerine hastaneye yattığını ve plazma tedavisi aldığını anlatarak, "İlk etapta ateş vardı, arkasından halsizlik oldu. O aşamada ağzınıza hicbir şey alamıyorsunuz. Yaklaşık 14 gunde 10 kilo verdim." diye konuştu.
Tedavisinin tamamlandığını ve kendisini daha iyi hissettiğini belirten Kayıkcıoğlu, bir daha hastalanma olasılığına karşı maske, mesafe ve hijyen onlemlerini aynı şekilde surdurduğunu vurguladı.
Bu rahatsızlığın cok ciddi olduğunu, bircok sağlık calışanının bu yuzden hayatını kaybettiğini ifade eden Kayıkcıoğlu, herkesin hem kendisi hem de başkaları icin kurallara uymasını istedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmihan Ozguven