Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kilis'teki Haskan Şirketler Grubu'nun medikal tekstil, cerrahi setler ve steril urunler ureterek 700 kişiye istihdam sağladığını ve 38 ulkeye ihracat yaptığını belirtti. Varank, grubun iki yeni yatırımına da dikkati cekerek, "18 bin metrekare PET yıkama hattıyla, pet şişenin geri donuşumunden uretilen polyester, 29 bin 733 metrekarelik POY hattında işlenerek polyester ipliğe donuşecek." ifadelerini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan acıklamaya gore, Varank, Kilis ziyareti kapsamında organize sanayi bolgesinde incelemelerde bulundu. Bakan Varank'a ziyaretinde Kilis Valisi Recep Soyturk, Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Kilis Milletvekilleri Mustafa Hilmi Dulger ve Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ve AK Parti Kilis İl Başkanı Murat Karataş eşlik etti.
Haskan Şirketler Grubu'nun Baymed, Bayteks ve Baypoy markalarıyla uretim yapan tesisine uğrayan Varank, Haskan Şirketler Grubu Yonetim Kurulu Başkanı Hasan Gurkan Bayram'dan bilgi alarak, nonwoven veya dokumasız kumaş olarak bilinen medikal kumaş uretimini yerinde inceledi.
"Polateli ile istihdam artacak"
Ziyaretinin ardından acıklamalarda bulunan Varank, Kilis'in potansiyelini ortaya cıkaracak şekilde OSB projelerine hız verdiklerine dikkati cekti. Varank, şunları kaydetti:
"Şu anda faaliyette bulunan tesislerimizde 1300 vatandaşımız istihdam ediliyor. Onumuzdeki donemde Polateli OSB projesinde ilerledikce burada buyuk bir istihdam oluşturacağımıza inanıyoruz. Hasan Bayram Beyefendinin Bayteks firmasını ziyaret ediyoruz. Cok ceşitli sektorlerde faaliyet gosteriyor ama bunların en onemlilerinden birisi, nonwoven kumaş dediğimiz dokumasız kumaş uretimi. Bu kumaşlar, salgın doneminde gerek tulum gerek maske bunların ana ham maddesi konumunda. Firmamızdan bilgileri aldık. Nonwoven sektorunde faaliyet gosteren farklı firmaların da daha once fabrikalarını acmıştık. Turkiye bu manada cok onemli bir potansiyele sahip, kapasitesi gercekten yuksek. Hem bolgesinde hem uluslararası arenada nonwoven sektorunde onemli bir oyuncu haline geldi."
Varank, Bayteks firmasının da ozellikle medikal tekstil denilen ameliyathaneler gibi cok hassas uretim gerektiren bir alanda uretim yaptığını vurgulayarak, "Uretim tesislerini gezdik. Adeta ilac fabrikası gibi medikal tekstil uretimi gercekleştiriliyor. Kilis'te orta yuksek teknoloji diyebileceğimiz uretimlerin olması, bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Onumuzdeki donemde hem Kilis'e yatırımları cekeceğiz hem de yuksek teknolojili uretimlerin gelmesi icin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak elimizden gelen gayreti gostereceğiz." ifadelerine yer verdi.
Ote yandan Varank, Kilis'te ziyaret ettiği uretim tesisiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Haskan Şirketler Grubu'nun medikal tekstil, cerrahi setler ve steril urunler ureterek 700 kişiye istihdam sağladığını ve şirketin 38 ulkeye ihracat yaptığını belirtti. Varank, grubun 2 yeni yatırımına işaret ederek, "18 bin metrekare PET yıkama hattıyla, pet şişenin geri donuşumunden uretilen polyester, 29 bin 733 metrekarelik POY hattında işlenerek polyester ipliğe donuşecek." bilgisini verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zeynep Canlı