Sakarya'da faaliyet gosteren bir tekstil firması, dunyanın onde gelen markaları icin urettiği hazır giyim eşyalarının ihracatından gecen yıl 49 milyon 878 bin dolar elde etti.
Sakarya'da 1999 yılında imalata başlayan Talu Tekstil, 1. Organize Sanayi Bolgesi'nde (OSB) 2, Geyve ilcesinde 1 fabrika ile uretimini surduruyor.

En fazla ihracat Amerika'ya
Firma, 2020'de dunya markaları icin urettiği aralarında atlet, bluz, elbise, hırka, pantolon, şort, tayt ve tişortun de bulunduğu 3 milyon 381 bin urunun ihracatından 49 milyon 878 bin dolarlık gelir elde etti.
Firmanın hazır giyimde en fazla dış satım yaptığı ulke 30 milyon 84 bin dolarla Amerika oldu. Bu ulkeyi 16 milyon 688 bin dolarla Birleşik Krallık ve 2 milyon 312 bin dolarla Fransa izledi.
"Sakarya'da olmaktan mutlu olan bir girişimciyiz"
Talu Tekstil Yonetim Kurulu Başkanı Mustafa Gultepe, AA muhabirine, Sakarya'da 1999 yılında 1 kişiyle başladıkları uretimi 3 fabrikada surdurduklerini soyledi.
Gultepe, 3 fabrikada calışan sayısının 1890 olduğunu belirterek, "Bunların yaklaşık yuzde 80 oranında kadın calışan olması ve onlara istihdam sağlamak bana ayrı bir mutluluk veriyor." dedi.
Firma olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hibe maske projesine destek olduklarını, kentin ve 1. OSB'nin maske ihtiyacını karşıladıklarını aktaran Gultepe, belediyelere de maske uretimine teknik olarak katkı verdiklerini anlattı.
Gultepe, Sakarya'da ortaya koydukları en onemli işlerden birinin istihdam olduğunu ifade ederek, "Talu olarak yaklaşık 100 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Bunun da yaklaşık 50 milyonu Sakarya'daki fabrikalarda uretilen urunlerden oluşuyor. Sakarya ve bu bolgede olmaktan mutlu olan bir girişimciyiz. İnşallah calışmalarımız, yatırımlarımız artarak devam eder." diye konuştu.
Gunde ortalama 25 bin seviyesinde uretim olduğunu, bu sayının doneme gore değiştiğini aktaran Gultepe, "Muşterilerimizin mağazaları dunyada yayıldığı icin 150'ye yakın ulkeye ihracat yaptığımı biliyorum ama ağırlıklı olarak yuzde 80 oranında Avrupa Birliği ulkelerine gidiyor cunku hazır giyim ihracatının zaten yuzde 70'i Avrupa'ya yapılıyor. Avrupa'nın tedarik ettiği ucuncu ulkeyiz, 1'inci Cin, 2'nci Bangladeş, 3'uncu Turkiye. Dunyada 6'ncı sıradayız." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Ayvaz