Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, 15 Şubat'tan itibaren okulların artık mumkun olduğu kadar daha yuksek bir kapasiteyle acılması gerektiği noktasında bir kararlılıkları olduğunu acıklamıştı. Acıklama sonrası okullar ne zaman acılacak v yuz yuze eğitim ne zaman başlayacak gibi konualr emrak edildi.
[h=3]YUZ YUZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?[/h]Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, 15 Şubat'tan itibaren okulların artık mumkun olduğu kadar daha yuksek bir kapasiteyle acılması gerektiği noktasında bir kararlılıkları olduğunu acıklamıştı. Gazi Universitesi Tıp Fakultesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu uyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da, Bakan Selcuk'un okulların 15 Şubat'ta acılacağı bilgisini verdiğini anımsatarak, "15 Şubat iyi bir hedef, tabii 15 Şubat'tan once rakamları değerlendirmemiz gerekiyor. Ona gore yine Milli Eğitim Bakanlığı karar verecektir" dedi.

[h=3]OKULLAR NE ZAMAN ACILACAK?[/h]Prof. Dr. İlhan, okulların acılabilmesi icin hasta ve vaka sayısının duşmesi gerektiğini belirterek, "Net bir rakam vermek pek mumkun değil; ama hastanın otesinde vaka sayısının da aşağıya gelmesi gerekiyor. Vaka sayısında şu sıralar biraz yukseklik soz konusu. Vaka sayısı daha aşağıya gelirse, binli rakamlara, hatta binin altına duşerse okulların acılmasının cok daha yuksek ihtimal olduğunu soylemek mumkun; ama net bir rakam ile konuşmak doğru değil. Hep soyluyoruz, azalış ya da artış eğilimi soz konusu. Şu an 5-6 bin bandında vaka sayısı sabit gidiyor. Daha aşağıya yonelme eğilimi olur, binler civarına gelirse okulların acılması, peyderpey de diğer işletmelerin acılması soz konusu olabilir" ifadesini kullandı.