Kartal Belediyesi, İlce Tarım ve Orman Mudurluğu ekipleri ile birlikte, denizlerde balık ceşitliliğinin tehlikeye duşmesini onlemek ve satışa sunulan balıkların halk sağlığı acısından uygunluğunu denetlemek icin, balık tezgahlarında denetim gercekleştiriyor.
İlcedeki semt pazarlarında gercekleştirilen denetimlerde, Kartal Belediyesi Zabıta Mudurluğu ile İlce Tarım ve Orman Mudurluğu ekipleri, satışa sunulan balıkların; tazeliği, buyuklukleri ve halk sağlığı acısından uygunluğunun yanı sıra, fiyat etiketlerini kontrol ediyor. Denetimlerde satışa cıkarılan tum balık ceşitleri yasaların izin verdiği boyutlara gore olculurken, halk sağlığını etkileyecek olumsuzluklara meydan verilmemesi, genel temizlik kurallarına riayet edilmesi ve vatandaşların huzurunu bozmayacak şekilde satış yapılması hususunda tezgah sahipleri bilgilendiriliyor.
BAŞKAN YUKSEL: KOMŞULARIMIZIN SAĞLIĞINI VE DENİZLERİMİZDEKİ BALIKLARIN CEŞİTLİLİĞİNİ KORUMAK İCİN DENETİMLER YAPIYORUZ
Kartal Belediye Başkanı Gokhan Yuksel, Marmara Denizi'ndeki balık ceşitliliğinin, gelecek nesiller ve ekolojik denge icin onemine dikkat cekerek, "Zabıta Mudurluğumuz ile İlce Tarım ve Orman Mudurluğu ekipleri, Kartallı komşularımızın sağlığı ve denizlerimizdeki balık ceşitliliğini korumak icin balık tezgahlarında denetim gercekleştiriyor. Denizlerimizdeki balık ceşitliliğini korumak, gelecek nesillerimiz ve ekolojik denge icin onemli odevlerimizden biri. Bu bağlamda, calışmalarını aralıksız surduren tum ekiplerimize teşekkur ediyorum. Ozellikle kış aylarında pek cok balık ceşidi tezgahlara, oradan da sofralarımıza geliyor. Komşularımızın, alışverişlerinde taze urunler secmelerinin ve balıkların boyutlarına dikkat etmelerinin hem kendi sağlıkları hem de denizlerimizdeki balık ceşitliliğini korumak anlamında onemli olduğunu hatırlatmak isterim." ifadelerini kullandı.