Milli Eğitim Bakanı Selcuk'tan Dijital karne acıklaması yapıldı. Vatandaşlar ve oğrenciler dijital karne nedir merak etti. Peki dijital karne nedir, ne demek, ne zaman verilecek, ne zaman temin edilir? Dijital karne not hesaplama nasıl yapılır?
[h=3]DİJİTAL KARNE NEDİR?[/h]Cin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya cıkan ve kısa surede dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgını, eğitim sisteminde de bazı değişikliklere neden oldu. 2019-2020 eğitim oğretim sonunda oğrenciler karnelerini dijital olarak aldı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilkokul, ortaokul ve lise karneleri ile takdir, teşekkur belgeleri elektronik ortamda oğrenci ve velilerin erişimine acıldı.
[h=3]E-OKUL DİJİTAL KARNE NASIL BAKILIR?[/h]E-Okul sistemine giriş yapmak icin oncelikle "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza cıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bolumu acıyor. Bu bolumde ise oğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Buradaki bilgileri doğru bir şekilde giriyoruz. Akabinde karşımıza cıkacak olan oğrencinin fotoğrafını doğru sectikten sonra sistem kullanıma acılmaktadır.
Tum bunları eksiksiz bir şekilde yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve oğrencinin tum not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini oğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde oğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha bircok bilgiye ulaşmak mumkun.

E-okul Veli sisteminden, E-okul oğrenci girişi karne notları bolumune giriş yaparak oğrenci veya veliler karne notlarını,e-okul karne notu ortalaması hesaplama, donem sonu başarı belgesi olarak ifade edilen Takdir ya da Teşekkur belgesi alıp alamayacağını hesaplayabilirler.
[h=3]E-OKUL VBS GİRİŞİ İLE DEVAMSIZLIK DURUMU SORGULAMA[/h]Sol menuden "Devamsızlık Bilgisi" butonuna tıklıyoruz ve oğrencimize ait devamsızlık kaydı sağ tarafta gorunuyor. e-Okul devamsızlık bilgisini incelediğimizde oğrencinin o doneme ait Ozurlu – Ozursuz Devamsızlık bilgileri ekrana geliyor. Geriye donuk devamsızlık oğrenmek icin ise Donem bilgisinden donem değiştirmelisiniz.Oğrencinin okula devam etmediği gunler listede D olarak yazmaktadır. Oğrencileri devamsızlıkları ozurlu yani izin veya raporla oluşmuşsa bu ayrı olarak belirtilir. Orneğin aşağıdaki listede Ozurlu ve Ozursuz devamsızlar ayrı ayrı gosterilmiştir.
[h=3]E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?[/h]e-Okul ile bircok sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların arasında; Devamsızlık sorgulama, Yazılı sonucları, Sozlu sonucları, Karne notları, Haftalık ders programları bulunmaktadır.