ANTALYA'ya 1 yıl once Şırnak'tan gelen Delila ve Ağit Acer ciftinin 7 cocuğundan dordune, ALS hastalığı teşhisi konuldu. Maddi imkansızlık nedeniyle cocuklarını fizik tedaviye goturemeyen aile, yardım bekliyor.
Şırnak'ta oturan Delila (48) ve Ağit (56) Acer ciftinin 7 cocuğundan Elif (12), Ersin (14), Viyan (20) ve Vahide Acer'e (28), ALS hastalığı teşhisi konuldu. 4 cocuk, zamanla tum vucut fonksiyonlarını kaybetti. Cift cocuklarının bakımlarını ustlenirken, baba Acer bir sure sonra işsiz kaldı. Cocukları icin Ankara'ya da giden Acer ailesi, son care olarak 1 yıl once Şırnak'tan Antalya'ya taşındı. ALS hastalığı teşhisi konulan cocuklara engelli maaşı da bağlandı. Maddi imkansızlıktan dolayı cocuklarını fizik tedaviye goturemeyen Acer cifti, fizyoterapist ve yetkililerden kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

7 cocuğundan dordunun ALS hastası olduğunu ifade eden Delila Acer, "Ben cocuklarımın tedavisini ve iyileşmesini istiyorum. Gitmediğimiz yer kalmadı, en son olarak Antalya'ya geldik. Cocuklarımı bazen ben, bazen de ağabeyleri gezdirmeye cıkarıyoruz. İkisi cıkarken, ikisi evde kalıyor. Yaklaşık 1 senedir cocukları fizik tedaviye de goturemiyoruz. Evde bakım ve iyi bir fizyoterapist istiyoruz. Cocukları goturmemiz zor oluyor. Ben yetkililer ve hayırseverlerden bize yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.'OMRUM YETENE KADAR BAKACAĞIM'Cocuklarının bakımından dolayı evde calışan olmadığını ifade eden Delila Acer, "Oğlum, eşim ve ben ancak bakabiliyoruz. Oğlum da bize yardımcı olduğu icin calışamıyor. Sigortalı bir işe girerlerse, hasta cocuklarımın maaşını kesiyorlar. Biz Şırnak'tan Antalya'ya geldiğimiz zaman adres değişikliğinden dolayı 3-4 ay maaş kesintisi yaşadık. Cocuklarımın tedavisinde bize yardımcı olsunlar. Ben başka da bir şey istemiyorum. Ben omrum yetene kadar cocuklarıma bakacağım. Sadece iyileşmelerini istiyorum" diye konuştu.'ALS HASTASI VİYAN, KILICCI'YI GORMEK İSTİYOR'ALS hastası 4 cocuğundan Viyan Acer'in boksor ve Survivor 2018 Şampiyonu Adem Kılıccı'nın buyuk hayranı olduğunu soyleyen anne Acer, "Kızım Viyan, Adem Kılıccı'nın hayranı, onu gormeyi cok istiyor. Adem Kılıccı'nın gelip Viyan'ı gormesini ve mutlu etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Adem AKALAN