TRABZON'un Vakfıkebir ilcesinde market işleten Yusuf Şenturk (63), dukkanın onunde patisinden yaralı kopeğe su ve yiyecek verip, patisindeki yaraya pansuman yapıp, ağrı kesici kremle masaj uyguladı. Bir gun sonra tekrar marketin onune gelen kopek, Şenturk'e patisini uzattı. Şaşkınlığının yanı sıra duygusal anlar da yaşayan Şenturk, kopeğin patisine yine masaj uyguladı. Kopeğin her gun geldiğini belirten Şenturk, "Her gun pansumana geliyor, onu cok sevdik" dedi.
İlceye bağlı Carşı Mahallesi'nde market işleten Yusuf Şenturk (63), dukkanın onunde patisinden yaralı bir kopek gordu. Kopeğe su ve yiyecek veren Şenturk, daha sonra hayvanın yarasıyla ilgilendi. Şenturk, marketten aldığı sosisin icine ağrı kesici hap koyup kopeğe yedirdi. Yusuf Şenturk, patisine pansuman yaptığı kopeğe, ağrı kesici kremle masaj da yaparak tedavi etti. Kendisine verilen yiyecekleri yedikten sonra gozden kaybolan kopek, bir gun sonra tekrar marketin onune gelip, Şenturk'e patisini uzattı. Şaşkınlığının yanı sıra duygusal anlar da yaşayan Şenturk, kopeğin patisine yine masaj uyguladı. Şenturk'un kopekle yakından ilgilendiği anlar, kış mevsiminde insanların icini ısıtan goruntuler de ortaya cıkardı.
'HER GUN PANSUMANA GELİYOR'Davranışıyla takdir toplayan Şenturk, herkesin ozellikle kış gunlerinde yiyecek bulmakta zorlanan can dostlarına karşı daha duyarlı olması gerektiğini soyledi. Şenturk, "Ağrı kesici krem ile yarasına masaj yaptım. Bu benim atalarımdan gorduğum bir uygulamaydı, aynısını yaparak tedavi etmeye calıştım. Kopeğin ayağı yere basmıyor, topallıyordu. Bir yerden bir darbe aldığını, araba carpmış ya da birsinin kopeğin ayağına taş vuracağını duşundum. Bizim bir yerimiz ağrıdığında ağrı kesici kullanıyoruz. Bize fayda eden ona da fayda edebilir duşuncesiyle, sosisin icerisine ağrı kesici hapı koydum ve kopeğe verdim. Ayak kaslarında da bir darbe vardır diye ağrı kesici merhemle pansuman ettim. Bir gun sonra iş yerimi actım, baktım yine geliyor. Sosisten kalanı verdim ona, sosisi yedikten sonra tekrar ayağını uzattı pansuman yap diye. Her gun pansumana geliyor, onu cok sevdik" dedi.