TRABZON'da kucuk yaşlarda gecirdiği rahatsızlık sonucu kısmi beyin felci geciren, trafik kazası sonucu annesini kaybedip, hastalığının ilerlemesiyle de 3 yıldır yatağa bağlı olarak yaşama tutunmaya calışan Yusuf Şenturk (26), konuşamıyor ve yuruyemiyor. Şenturk, sadece Trabzonspor'un Nijeryalı futbolcusu Anthony Nwakaeme'nin oyunu ve gollerinin yer aldığı videolara tepki verip, gulumsuyor.
Akcaabat ilcesine bağlı Darıca Mahallesi'nde yaşayan Yusuf Şenturk, kucuk yaşlarda gecirdiği hastalık nedeniyle zaman ilerledikce yaşama fonksiyonlarını yitirdi. 9 yıl once trafik kazasından annesini kaybeden, ardından da hastalığı ilerleyen yurume ve konuşma yetisini kaybeden Şenturk, yaklaşık 3 yıldır yatağa bağımlı halde yaşıyor. Babası Temel Şenturk'un (53) de benzer bir hastalığı olan Yusuf'un bakımını, yengesi Nuran Şenturk yapıyor.
Sağlıklı olduğu donemde fanatik Trabzonspor taraftarı olan Yusuf Şenturk, hastalığı bile bu sevdasını unutturamadı. Neredeyse hicbir şeye tepki vermeyen Yusuf Şenturk, bordo mavililerim Nijeryalı futbolcusu Anthony Nwakaeme'nin oyunu ve gollerinin yer aldığı videolara tepki verip, gulumsuyor.'TRABZONSPOR'A KARŞI DOĞUŞTAN SEVGİSİ VAR'Yusuf'un evden cıkamadığı icin butun macları takip ettiğini belirten Nuran Şenturk, "Babasıyla birlikte surekli macları izleyip yorumlar yapardı. Bazen macların gunlerini karıştırdığı icin babasıyla tartışma bile yaparlardı. Futbolculardan Nwakaeme'ye karşı ayrı bir sevgisi var. Nwakaeme, Yusuf'a imzaladığı formasını gonderdi ve gecmiş olsun dileklerinde bulundu. Telefondan macları izlemesine yardımcı oluyorum. Top Nwakaeme'nin ayağına gelince ayrı bir heyecanlanıyor. Hasta olup yatağa duştu ama Trabzonspor'u hala unutmadı" dedi.'ARAMIZDA BİR BAĞ OLUŞTU'Yusuf'un hastalığının 10 yaşında ortaya cıktığını soyleyen yenge Nuran Şenturk, "Hastalık denge kaybına sebep olarak yurumesini engelledi. Annesinin Yusuf'u goturduğu doktorlar bu hastalığın bir caresinin olmadığını soylemişlerdi. 2012 senesinde annesi trafik kazasında vefat etti. Babası da benzer bir hastalığa sahip olduğu icin Yusuf'a ben bakıyorum. Yusuf'un kucukluğu zaten benim cocuklarımla beraber gecti. Bir donem cok hasta olunca yoğun bakımda 3 ay kaldı. Yemek yiyemediği icin de o donem cok zayıfladı ve bedeni zayıf duştu. Aramızda bir bağ oluştu. Annesinin bize emaneti olduğu icin sevgiyle bakıyorum" diye konuştu.'NWAKAEME GOL ATINCA GULUMSEDİĞİNİ FARK ETTİK'Cocukluğunun Yusuf'la beraber gectiğini soyleyen kuzeni Samet Şenturk de, "Yusuflarla altlı ustlu oturuyoruz. Kucukken hep beraber top oynardık. İlkokul surecinin bitmesinin ardından Yusuf'a hastalık teşhisi kondu. Gun gectikce hastalığı ilerledi. Annesinin vefatı Yusuf'u cok etkiledi. Yatağa bağımlı hale geldikten sonra bakacak kimse olmadığı icin bakımını annem ustlendi. O gunden itibaren annem bir bebekle ilgilenir gibi Yusuf'la ilgileniyor. Macları ailecek beraber izleriz. Eğer Yusuf uyumuyorsa macları izlettiriyoruz. Bir mac esnasında Nwakaeme gol atınca Yusuf'un gulduğunu fark ettik" diye konuştu.