Konya'nın Ilgın ilcesinde bir kişinin, boşanmak uzere olduğu kadının ailesiyle oturduğu evin catısını yaktığı iddia edildi.
Fatih Mahallesi 166266 Sokak'ta iki katlı evde yangın cıktığı ihbarı uzerine olay yerine polis, MEDAŞ, doğalgaz, 112 Acil Yardım ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olay yerine kısa surede ulaşan itfaiye ekipleri, catıda cıkan yangına mudahale etti. Alevler odalara sıcramadan sonduruldu. Yangın sonucu evde hasar meydana geldi.
Olay yerine gelen Ilgın Belediye Başkanı Yalcın Ertaş, itfaiye sorumlusu Ali Teker'den yangınla ilgili bilgi aldı.
Evinin catısı yanan Aysel H.K, Belediye Başkanı Ertaş'a "Televizyon izliyoruz. Sesler geliyor. 'Allah'ım evimizi yaktı.' dedim. 'Baba koş.' dedim. Babam kapıyı actı. Dışarıya bağırıyoruz bir yandan, acil yardım hattını arıyoruz bir yandan, aklım başımdan gitti." dedi.
Başkan Ertaş, aileye maddi ve manevi yardıma hazır olduklarını belirterek, gecmiş olsun dileklerini iletti.
Yangında dumandan etkilenen Aysel H.K'nin annesi ve anneannesi olay yerine gelen ambulansta tedavi edildi.
Polis ve itfaiyenin olay yeri incelemesi devam ediyor.
Boşanmak uzere olduğu eşin yaktığı iddiası
Aysel H.K'nin eşi Alaattin K. ile boşanma aşamasında olduğu ve bir suredir ailesinin evinde yaşadığı belirtildi.
Alaattin K'nin, eşinin iki gun once boşanma davası actığını oğrenerek, Ilgın'a geldiği ve ciftin tartıştığı iddia edildi.
Aysel K'nin şikayeti uzerine Alaattin K'nin gozaltına alındığı ve serbest bırakıldığı oğrenildi.
Yangının Alaattin K. tarafından cıkarıldığı iddiası uzerine guvenlik guclerinin Alaattin K'yi aradığı belirtildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ramazan Koc