Ali Koc: Federasyonun hakkını vermek lazım
"Ayrılacaklar da var gelecekler de olacak"
Mecnun Otyakmaz: 1,5 yıldır oynamayan Pato'yu taraftarımız istiyorsa alırız"Mesut Ozil, Turk futboluna inanılmaz bir katkı oldu" Husnu Umit AVCI/SİVAS, -

Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Koc ve Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz mac sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Fenerbahce Başkanı Ali Koc, Sivas'ın kendileri icin ozel bir yer olduğunu belirterek, "Sivas bizim icin, Fenerbahceliler icin ozel bir yerdir. Ben Sivas'ı, Anadolu'nun Kadıkoy'u diye tanımlarım. Burada 3 puan almak zor. Zor bir deplasman. Bugun hava şartları ve soğuğu eklediğimiz zaman zaten zor olacağını da biliyorduk. 1-1 macın hakkı diye duşunuyorum. Buradan 1 puan almak da onemlidir. Buradan alınan 1 puanın değeri sezon sonunda daha da belli olacak. Mecnun başkana ve yonetim kuruluna her zaman olduğu gibi sıcak misafirperverliği icin de teşekkur ederim. Yıllardır da boyle gidiyor. İnşallah bu iki kulup arasındaki ilişki bu şekilde devam eder" dedi. "FEDERASYONUN HAKKINI VERMEK LAZIM"Macın başlama saatiyle ilgili yoneltilen soruya da Koc, "Bizim mac saati ile ilgili bir talebimiz olmaz. Hangi saatte soylenirse gidip oynarız. Erzurum'da da 16.00'da oynadık. Kısmet boyleymiş. Burada federasyona yardımcı olmak lazım. Cunku inanılmaz yoğun bir takvimi yonetmeye calışıyorlar. Ben baktığım zaman bile yoruluyorum. Dolayısıyla sabah saatlerinde olsa 3-5 derece daha hava sıcak olacaktı ama burada tartışmaya mahal verecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Cok zor şartlarda bir takvim yapmaya calışıyorlar. Biliyorsunuz zaman zaman yeri geldiğinde federasyon hakkında duşuncelerimi acık acık soylerim. Ama bu konuda da hakkını vermek lazım. Bize 19.00'da oynanacak dendi ve biz de cıktık macımızı oynadık" yanıtını verdi. Bir gazetecinin 'takımdan ayrılacak ve gidecekler var mı? sorusunu ise Koc, "Ayrılacaklar da var gelecekler de olacak. İsimleri var ama zamanı geldiğinde soylenir" diye cevapladı. OTYAKMAZ'DAN PATO ACIKLAMASIDemir Grup Sivasspor Kulup Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, "Pandemi bizi cok etkiledi, Avrupa kupaları ve mac trafiği ile birlikte yoğun maclarımız oldu. Kotu sonuclar da almıştık. Fakat o surec bittikten sonra şimdi biraz toparladık ama takımımızda bazı eksikler var. Transferleri hallettik. Kenar ve 10 numara arayışlarımız devam ediyor. Arkadaşlar direkt internetten Pato ile ilgili bana mesajlar atıyorlar, bunları goruyor ve duyuyoruz ama 1,5 yıldır oynamamış ve senede 1,5 milyon isteyen bir futbolcuyu taraftarımız istiyorsa hay hay başımızın uzerine alır getiririz" diye konuştu. Bir gazetecinin 'bu tarz isimleri zamanında getirdiniz' şeklindeki sorusuna Otyakmaz, "Ama hepsi oynadı. Robinho olsun, Cicinho olsun bunlar hep oynayan oyunculardı. Aldık getirdik ve hemen kısa surede de oynattık. Bu Pato'yu oynatmak icin en az 3-4 aylık bir surec lazım diye duşunuyorum" yanıtını verdi.'MESUT OZİL TURK FUTBOLUNA İNANILMAZ BİR KATKI OLDU'
Fenerbahce'nin Mesut Ozil transferi ile ilgili yoneltilen soruya ise Otyakmaz, "Tebrik ediyorum. Bu sene Turk futboluna inanılmaz bir katkı oldu. Bu tur transferlerin de artarak devam etmesini diliyorum. Bizim de transfer calışmalarımız devam ediyor. Yani Pato'yu alacak olsak, taraftarımızın aşırı isteği yuzunden en az 2 kat pahalıya alabilirdik. Bu da bir hata taraftarımızın yaptığı. Alacağımız oyuncuyu cok istiyormuş gibi davranmak butceye zarar veriyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Husnu Umit AVCI