CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı makamında ziyaret etti.
Akın, ziyarette yaptığı konuşmada, Bodrum ve Milas'ta guzel calışmalar olduğunu, tum belediye başkanlarıyla gurur duyduklarını soyledi.
Belediyelerin salgın surecinde insanustu bir mucadele verdiklerini ifade eden Akın, "Halka hizmet etmenin ne olduğunu 11 buyukşehrimiz ile diğer il ve ilce belediyelerimizde goruyoruz. Oradaki projelerimizi, yaptıklarımızı anlatmak icin mucadele vereceğiz. Muğla genelinde Turkiye'ye ornek olacak, takdirle karşılanacak cok guzel calışmalar var." dedi.
Muğla, Bodrum ve ulke icin ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getiren Akın, şoyle konuştu:
"Genel başkanımızın ikinci yuzyıla cağrı beyannamesinde neler yapmamız gerektiği belli. Onların uzerinde calışıyoruz ve her fırsatta onları anlatıyoruz. Halka dokunan yerler belediyeler olduğu icin o dokunmalarda hem partimize hem de memleketimize katkınız cok buyuk. İnsanlar memnun ve mutlu. Belediye başkanlarımızın olduğu her yerde oylarımız artıyor genel olarak. Ozellikle insanların 'ben bu memlekete 40 yıldır vergi oduyorum ama bir gun benim yanımda olunmasını bekledim.' diyenlerin yanında oldunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkur ederiz."
Yeşil enerji konusunda dunyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Akın, yeşil mutabakat projesi calışmalarında sona geldiklerini, mutabakat hazırlandıktan sonra belediyelerle paylaşacaklarını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda her turlu desteği vereceklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Aras da ilcenin resmi nufusunun 176 bin 500 kişi olduğunu, bu rakamın şu anda 400-450 bin seviyesinde bulunduğunu soyledi.
Aras, şunları kaydetti:
"Bunun olumsuz sonucları da oldu. Salgınla birlikte buraya yerleşen insanların artış gostermesiyle, enerji, yol, su gibi temel ihtiyaclarda sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Daha once yaz aylarında sadece 3-4 ay bu nufusa hizmet veriyorduk ve belediye olarak personel istihdamımızı ona gore sağlıyorduk. Gecici işcilerimizin gorevleri de sona erdi. Şimdi mevcut personelimiz canla başla calışıyorlar. Bir şekilde bu durumun ustesinden gelmeye calışıyoruz.
Mevcut imar planlarında Bodrum'un yalnızca yuzde 13'u imara acık. Bunun yuzde 7'si yapılaşmış durumda. Eğer yuzde 13'u yapılaşırsa biz Bodrum'da yaşayamayız. Onun icin planlarla da ilgileniyor ve tekrar gozden gecirilmesini sağlamaya calışıyoruz. Kadim sorunlarımız var. Bunlardan en buyuğu altyapı. Bodrum'da uzun yıllardır altyapıyla ilgili hicbir yatırım yapılmamış. Şimdi Buyukşehir Belediyemiz ile uzlaşmacı bir birliktelikle yuruttuğumuz calışmalar hemen başladı."
Ziyarette, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Bodrum İlce Başkanı Halil Karahan ile yonetim kurulu uyeleri ve meclis uyeleri de bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Ballı