Aksa Enerji Uretim AŞ'nin yuzde 100 bağlı ortaklığı Aksa Energy Company Congo ile Kongo Cumhuriyeti arasında imtiyaz sozleşmesi imzalandı.
Aksa Enerji Uretim AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan acıklamasında, bugun itibarıyla Aksa Enerji Uretim AŞ'nin yuzde 100 bağlı ortaklığı Aksa Energy Company Congo ile Kongo Cumhuriyeti arasında Pointe-Noire şehrinde bulunan 50 megavat kurulu guce sahip doğal gaz santralinin 30 yıl sure ile işletme hakkına yonelik bir imtiyaz sozleşmesi imzalandığı belirtildi.

Soz konusu anlaşma cercevesinde, 50 megavat kurulu gucun Aksa Energy Company Congo tarafından kapasite artışı yatırımı yapılarak 100 megavata cıkarılacağı bildirilen acıklamada, doğal gaz tedarikinin Kongo'dan cıkarılan yerli doğal gazdan yapılmasının planlandığı kaydedildi.
Uretilen elektriğin ise mevcut iletim sistemi uzerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne ihrac edilmesinin planlandığı aktarılan acıklamada, "Ote yandan, şirketimiz tarafından yayımlanan 22 Ekim 2019 tarihli ozel durum acıklamasında, Kongo Cumhuriyeti'nde doğal gaz kaynaklı enerji uretimi ve satışına ilişkin iki proje icin on lisans alındığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bahsi gecen projelerle ilgili calışmalar yapılmakta olup gelişmeler oldukca kamuoyuyla bilgi paylaşımı yapılacaktır." denildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Burhan Sansarlıoğlu