MEB Tablet başvurusu 2021 Ocak! Ders işleyen oğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla MEB tarafından dağıtımı suren tabletlere ulaşmak isteyenler araştırma yapıyor. Bakanı Ziya Selcuk 4. faz calışmalarının başladığını duyurdu. 500 bin tablet ocak ayı sonuna kadar oğrencilere ulaşacak. İşte MEB Tablet başvurusu! Ocak 2021 ucretsiz EBA tablet başvurusu
[h=3]TABLET BAŞVURUSU![/h]Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyac sahibi oğrencilere dağıtılan tabletlerin herhangi bir başvuru sayfası ya da ekranı bulunmuyor. Milli Eğitim İl Mudurlukleri ve okul yonetimleri tarafından tespit edilen oğrencilere tabletler bizzat ulaştırılıyor.
Bakan Selcuk tablet dağıtımıyla ilgili şunları ifade etti;
Şimdiye kadar ceşitli kuruluşların da desteğiyle 150 bin civarında tablet dağıtıldı. Bakanlık olarak calışmalarımız devam ediyor. 21 Aralık tarihine kadar 200 bin tableti daha dağıtmış olacağız. Yarın da başlıyoruz. 2021 Ocak ortasına kadar 300 bin ilave tableti dağıtmış olacağız.
Bu tabletlerin tamamı internet bağlantılı.
Milli Eğitim Bakanlığınca, uzaktan eğitim surecinde internet ve cihaz ihtiyacı bulunan oğrenciler icin sosyal sorumluluk kapsamındaki desteklere ilave olarak tedarik edilen 50 bin 500 tablet bilgisayar daha 15 ile sevk edildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamaya gore, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sureci devam ediyor. Bu kapsamda, tablet bilgisayarlar, kontrollerin ardından hızla sevkiyat aşamasına alınıyor ve illere ulaştırılıyor.
Bu cercevede, 15 Aralık'ta dağıtım icin 15 ile doğru yola cıkan 50 bin 500 tablet bugun oğrencilere dağıtılmak uzere il mudurlukleri tarafından teslim alındı.
Bu gonderimde Adıyaman'a 2 bin 300, Batman'a 2 bin 600, Diyarbakır'a 3 bin, Gaziantep"e 3 bin, Hakkari'ye 850,
MEB ucretsiz tablet başvuru formu: Ucretsiz 500 bin tablet tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır? 25 GB internet...
İstanbul'a 5 bin, Kayseri'ye 2 bin, Kilis'e 500, Kocaeli'ye 8 bin, Mardin'e 3 bin, Ankara'ya bin 350, Siirt'e 1000, Şanlıurfa'ya 10 bin 700, Şırnak'a 2 bin 600 ve Van'a 4 bin 600 tablet bilgisayar ulaştırıldı.
Bu arada bir sonraki dağıtımın 21 Aralık haftasında yapılacağı oğrenildi.
UCRETSİZ TABLET BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Oğrenci veya velilerinin tablet bilgisayar icin herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını kaydeden Bakan Selcuk, ailelerin gelir durumu, okul cağındaki kardeş sayısı, ozel eğitim gereksinimi, oğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmi veriler uzerinden Bakanlıkca hazırlanan strateji cercevesinde dağıtımların gercekleştirileceğini sozlerine ekledi.
BELEDİYELERİN TABLET BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR
Bazı belediyeler de tablet kampanyası duzenlemeye başladılar. Belediyeler tarafından sağlanan tablet başvurusu icin oğrenci adı soyadı, adresi bilgileri, veli bilgileri, okul sınıf bilgilerinin yazılması gerekiyor. İnternet uzerinden sağlanan başvuru formu tamamlandıktan sonra ucretsiz tablet başvuru işlemi gercekleşiyor.
BAĞCILAR BELEDİYESİ TABLET KAMPANYASI
Koronavirus salgını nedeniyle okullarda yuz yuze eğitim yapılamaması uzerine on plana cıkan dijital uzaktan eğitime katkı sunmak icin harekete gecen Bağcılar Belediyesi, ihtiyac sahibi oğrenciler icin tablet kampanyası başlattı.
Sizlerde duşuncelerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.
.