2021 yılında okulların kapalı olması nedeniyle Karneler nasıl verilecek, verilecek mi? Sorusu merak konusu oldu. E-karne ve diğer detayları aktaran Bakan Selcuk, "bizim yuz yuze karne vererek hareketliliği artırmak gibi tabi ki bir niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.2. Donem karneleri ne zaman verilecek? Dijital karnelerin verileceği tarih...
[h=3]KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?[/h]Karneler 2020-2021 eğitim oğretim doneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma gunu karneler verilmiş olacak. Bakan Selcuk'un acıklamasında yer aldığı gibi karnelerin e-karne olarak dijital yolla verilmesi bekleniyor.

2. DONEM E-KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?
e-Okul'da karne yoğunluğu yaşanırken oğrenciler e karnelerin verileceği tarihi merak ediyor. 2020-2021 eğitim oğretim doneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma gunu karneler verilmiş olacak. Bakan Selcuk'un acıklamasında yer aldığı gibi karnelerin e-karne olarak dijital yolla verilmesi bekleniyor…
[h=3]KARNELER VERİLECEK Mİ?[/h]Bakan Selcuk, "Evet dijital bir karne var cunku bizim yuz yuze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz tabii ki yok. O yuzden de bir dijital karne soz konusu. Liseler icin birinci donemle ilgili notlandırma sureci bittikten sonra karne olabilir. Biz mevzuatın esnekliği icerisinde cocuklarımız ve velilerimiz acısından en kolay hangisi oluru duşunmeye calışıyoruz. Hatta bazen şunu yapıyoruz; olağanustu donemler icin ihtiyac duyulabilecek bazı hususlar, mevzuatın icerisinde olmayabiliyor. O yuzden de biz kimi zaman mevzuatta değişiklik yapıp, alanı rahatlatmaya calışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.
E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
E-Okul VBS'ye giriş yapmak icin ilk once "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza cıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bolumu acıyor. Bu bolumde ise oğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nufusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza cıkacak olan oğrencinin fotoğrafını doğru sectikten sonra sistem kullanıma acılmaktadır.
Tum bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve oğrencinin tum not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini oğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde oğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha bircok bilgiye ulaşmak mumkun.